Naslovnica Stroga pozitiva Hifa Petrol ove godine donirala više od 130.000 KM Udruženju Pomozi.ba

Hifa Petrol ove godine donirala više od 130.000 KM Udruženju Pomozi.ba

Najuspješnija naftna kompanija u BiH, Hifa Petrol značajnom finansijskom donacijom u iznosu od 100.000 KM ponovo pomaže socijalno ugroženim korisnicima Udruženja Pomozi.ba. 

Povodom zvaničnog uručenja donacije danas su se sastali predstavnik kompanije Hifa Petrol Ahmed Ahmetlić i predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

„Ova podrška nam je od ogromnog značaja. Od doniranih sredstava napravit ćemo ukupno 16.000 kvalitetnih obroka u Sarajevu, Varešu, Vitezu, Brezi, Visokom, Travniku, Novom Travniku, Donjem Vakufu, Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Krupi, Banjaluci, Kotor-Varoši i Kneževu. Do kraja godine ćemo obezbijediti i 40.000 užina za učenike iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine“ – naveo je Karalić.

Dodao je da je Udruženje Pomozi.ba od sredstava Hifa Petrola, pored korisnika projekta „Obrok za sve“ i „Užine“ uspjelo pomoći još 113 porodica u stanju socijalne potrebe.

„Već smo pripremili 47 mjesečnih paketa sa prehrambenim i higijenskim proizvodima, svaki u vrijednosti od 215 KM i uručili ih ljudima koji sebi ne mogu priuštiti hranu i druge osnovne životne potrepštine. Također smo 66 naših korisnika obradovali novčanim donacijama za lijekove, liječničke preglede i režije kako ne bi ostali bez struje ili plina“ – naveo je Karalić.

Naglasio je da je ovo samo jedna od brojnih i itekako značajnih donacija ove kompanije, poznate po svojoj društvenoj odgovornosti i podršci u raznim humanitarnim akcijama.

Vođena motom Imamo samo ono što damo,  Hifa Petrol je sredinom ove godine na ime projekta „Obrok za sve“, Udruženju već donirala 30.100 KM, od kojih je napravljeno 7.500 obroka. Kada tom iznosu dodamo jela koja će kuhari organizacije Pomozi.ba uspjeti napraviti i od posljednje donacije dobijemo iznos od ukupno 23.500 obroka koliko je ukupno u ovoj godini donirala kompanija Hifa Petrol.  

Vrijedno je spomenuti i da je Hifa Petrol u ovoj godini otkupila dres bh. košarkaša Džanana Muse na humanitarnoj aukciji Udruženja Pomozi.ba za 4.000 KM. Ta sredstva su usmjerena u Fond „Sportisti za život“ koji je osnovan sa ciljem pomoći oboljelim ljudima kojima je potrebna finansijska podrška za liječenje.

„Prošle godine su nas također obradovali donacijom za potrebe nabavke specijalnih kolica za oboljele u vrijednosti 50.000 KM. U vrijeme naglih i drastičnih poskupljenja životnih potrepština ove donacije su nam itekako važne. Znati da uvijek možete računati na pomoć jedne ovako uspješne kompanije je zaista neprocjenjivo. Uz podršku dobrih ljudi i odgovornih kompanija i dalje nastavljamo sa stvaranjem pozitivnih priča“ – zaključio je Karalić.

Ahmetlić je naveo da „Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija različitim aktivnostima vrlo rado daje svoj doprinos lokalnoj zajednici“.

„Vjerujemo u bolje sutra, te se nadamo da ćemo ovom donacijom pomoći što većem broju osoba koje se nalaze u teškim životnim situacijama“ – kazao je Ahmed Ahmetlić, predstavnik Hifa Petrola.

Prethodni članakU SKLOPU OBILJEŽAVANJA 20 GODINA POSLOVANJA: MKF LIDER realizovao akcije pošumljavanja i ozelenjavanja u Mostaru i Konjicu
Naredni članakPrirodna kozmetika „La Mar”