Naslovnica Stroga pozitiva Grand kafa inspiriše mlade umjetnike

Grand kafa inspiriše mlade umjetnike

Šoljica omiljene Grand kafe je ono bez čega ne možemo da zamislimo dan, mali ritual za koji uvijek imamo vremena i koji nam uljepša svaki dan.

A kafa i umjetnost nekako prirodno idu zajedno. Umjetnost, kao i kafa, čini ovaj svijet još ljepšim mjestom, i zato smo poželjeli da dio nje unesemo u svaki dom. U saradnji sa mladom dizajnerkom Anom Vukosavljević iz Anushka’s Studija nastale su tri prelijepe kafene ilustracije koje smo primijenili na novim šoljicama i limenkama. Unikatni, veseli dizajn i divni ženski likovi po kojima je ova umjetnica prepoznatljiva, će vam uljepšati svaki dan.

Inspiraciju za dizajn Grand kafa šoljica i limenki Ana je našla u prirodi, a rad na projektu predstavljao joj je zadovoljstvo jer u kafi uživa dok stvara i kafa je čest motiv na njenim ilustracijama. Crtežima nas vodi u svijet livada, cvijeća i vedrih boja, unoseći radost i ljepotu u naše domove. „Ovo je jedan od najvećih i najljepših projekata na kojima sam radila do sada, i imala potpunu slobodu. Osjećaj je zaista nevjerovatan kada ti jedan tako veliki brend vjeruje i podržava te u potpunosti. Željela sam da nas sve podsjetim kako sreću čine male stvari, a kafa sa dragim osobama je sve što nam je potrebno da budemo sretni. Da budemo tu i sada, da cijenimo ono što imamo“, otkriva svoje utiske Ana Vukosavljević.

Evo prilike da već sada uživaš u proljeću i da tvoja kuhinja procvjeta zahvaljujući originalnim šoljicama i limenkama. Pronađi ih u poklon setovima Grand kafe, ali imaj na umu da su količine ograničene. Sakupi ih sve, napravi kolekciju i prepusti se uživanju u omiljenom mirisu i ukusu.

Ana Vukosavljević

Hajde da nađemo vremena za sebe, za drage ljude, za ljepotu u sitnim svakodnevnim zadovoljstvima, ali i za podršku onima u koje vjerujemo. Grand kafa će uvijek biti podrška mladim umjetnicima u njihovom radu i pomagati da njihov rad bude dostupan široj publici. Ponosni smo na ovu saradnju i na činjenicu da možemo na ovaj način da inspirišemo i podržimo kreativnost.

IZVORdobardan.ba
Prethodni članakAzra Kafedžić: Istina o laži
Naredni članakU Centru “Safet Zajko” postavljena izložba: ”Za sve ove godine” pop – rock benda ”Crvena jabuka”