Naslovnica Preporučujemo Godišnji koncert hora “Superar” uz gostovanje hora Bečkih dječaka

Godišnji koncert hora “Superar” uz gostovanje hora Bečkih dječaka

Koraci za emocionalnu ravnotežu:

1)Zastanite (kontrolišite misli i akcije- blokirajte negativne misli)

2)Dišite (Pravilno disanje vam pomaţe da prevaziĎete tendenciju da zadrţavate vazduh kada ste pod stresom)

3)Razmislite (Kada prekinete ciklus toksičnog stresa i pravilnim disanjem povratite energiju, bićete u stanju da se usresredite na stvarni problem: krizu sa kojom se suočavate. Bićete u stanju da smirenije i realnije analizirate stvarnu situaciju i da je razdvojite od izobličene slike koja proizilazi iz vaših nervoznih misli).

4)Odaberite rješenje (Pošto je vaša paţnja usmjerena na konkretnu situaciju, sada moţete da naĎete prava rješenja, slijedite krizni plan koji je vaša grupa napravila i brinte o potrebama ljudi koje predvodite).

U petak, 17.06.2022. se održava godišnji koncert udruženja “Superar” — uz moto “Zvuci nade” u pratnji vrhunskih muzičara Sarajevske filharmonije. 

Specijalni gosti bit će čuveni Bečki dječaci koji će prvi put nakon 55 godina koncertno nastupati na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Za sve one koji ne budu uspjeli prisustvovati koncertu unutar Narodnog pozorišta, moći će pratiti prenos uživot na Trgu Susan Sontag, u petak 17. juna u 19 sati.

Superar je osnovan od strane Bečke koncertne dvorane, Hora bečkih dječaka i Caritasa Beča, kao program koji želi da muzičku edukaciju omogući svakom djetetu bez obzira na njegovu pozadinu – socioekonomsku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu prepreku.

Superar u BiH, kao samostalno udruženje osnovano u našoj zemlji, djeluje i radi već šest godina na ovoj plemenitoj misiji oslanjajući se najviše na sopstvene resurse i ideje, izuzetnu posvećenost članova svog tima te podršku lokalne zajednice, ustanova kulture te institucija vlasti.

Prethodni članakNakon osam i po godina pauze: Od 1. jula talgo vozom do Jadranskog mora
Naredni članakPodrška samozapošljavanju mladih i unapređenju poduzetništva na području općine Centar