Naslovnica Travel & Gastro Film o ljepotama BiH osvojio prvo mjesto na japanskom festivalu turističkog filma

Film o ljepotama BiH osvojio prvo mjesto na japanskom festivalu turističkog filma

Robert Dacešin je iz Bosne i Hercegovine, po zanimanju digitalni marketar, poliglota, teniski sudija i svjetski putnik. Obišao sam 72 zemlje i na svom blogu RIO - priče sa putovanja donosi izuzetne tekstove o svojim putovanjima. Prošle godine je snimio video pod nazivom "Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?", a ovaj film je osvojio prvo mjesto na prestižom festivalu.

Da postoje ambasadori Bosne i Hercegovine koji svim srcem promovišu svoju zemlju dokazuje bh ambasador u Japanu, g. Siniša Berjan. Naime, on je ovaj video prikazivao na svojim gostovanjima na japanskim univerzitetima te autoru videa preporučio da se prijavi na prestižni japanski festival turističkog filma.

Ovaj festival nagrađuje filmove u tri kategorije: najbolji video o nekoj zemlji, najbolji video o nekoj regiji i o nekom gradu, a ove godine su na konkurs pristigla 1542 turisticka promo videa iz velikog broja zemalja svijeta i prva nagrada za “Tourism Destination Country” je dodjeljena – ROBERTU DACEŠINU.

Uživajte u videu, i saznajte zašto Bosne i Hercegovina može biti broj jedan destinacija na svijetu:

IZVORRIO FB stranica
Prethodni članakSteel Trail Zenica: još dva dana za prijave
Naredni članakKompjuteri Nade: Od starih stvari do dobrih djela