Naslovnica Istaknuto FESTIVAL ZDRAVLJA OD 07. DO 10. DECEMBRA U BISTRO “ZDRAVO”

FESTIVAL ZDRAVLJA OD 07. DO 10. DECEMBRA U BISTRO “ZDRAVO”

Četvrti po redu Festival ZDRAVLJA u Sarajevu počinje 7. decembra, na adresi Marka Marulića 2, u organizaciji bistroa ZDRAVO i studija MOVEba. Festival je posvećen holističkom zdravlju, a nudi bogat i jedinstven sadržaj u našem gradu. Ove godine je fokus na ženskom zdravlju, pa će se kroz bogat program radionica čuti i naučiti o refleksiologiji, transgeneracijskom naslijeđu, nutricionizmu i utjecaju ishrane na hormonalni balans, tehnikama i značaju pravilnog psihofizičkog treninga, tehnikama spoznaje i buđenja najbolje verzije sebe te još mnogo toga.

Bistro ZDRAVO i studio MOVEba su uz svoje čuveno #zajednojelakše poznati po holističkom pristupu i konceptu koji omogućava i podupire stvaranje zdravog okruženja i unapređenje kvalitete življenja koja je bitna kako za pojedinca, tako i za zajednicu, pa su se i ove godine ujedinili sa vrsnim profesionalkama i profesionalcima kako bi ovaj festival ispunio očekivanja svih posjetiteljki i posjetilaca. 

Kao i svake godine, organizovan je i prodajni market kroz koji se podržavaju mali biznisi u ženskom vlasništvu. Ovogodišnje izlagačice su kreativke i proizvođačice koje stoje iz brendova: Shebek, Sviliboo, Nayda nakit, Sherbetlook, BeeLuv, Intuitiva, KAUR, DStone, AM Apothecary, KELI Twisted, Lea Jerlagić, Amna Husika, Aroma Atelier, Žuti Leptir Atelje, Ni.Nakit, polaznice TAKO škole keramike, Make Me nakit, Natasha Rubis i RUKOM. Što znači da ćete moći kupiti ručno rađeni nakit, prirodne sapune i preparate za njegu tijela, prirodne sokove, likovne radove, odjeću, obuću, torbe, jestive bukete, upcycle gumice za kosu od svile, ukrase za dom, i unikatne keramičke radove. Market se održava 9.12. od 10 do 18h i ulaz je besplatan!

Festival traje do 10.12. kada je planiran odlazak na Bukovik sa profesionalnim vodičem. Sigurni smo da će svako pronaći nešto za sebe. Ne propustite biti dio ove priče! Prijave možete izvršiti (ili više informacija dobiti) putem maila: [email protected] ili telefona 061 734 853 (Lejla).

Raspored Festivala:

ČETVRTAK 7.12.2023.

18:30h – radionica Transgeneracijsko nasljeđe – Alisa Ćatić 

Ova radionica nas uvodi u znanje o našem transgeneracijskom nasljeđu, kako ono oblikuje načine kako osjećamo, mislimo, brinemo ali isto kako se smijemo, šalimo i radujemo. Zasigurno suptilno, a ponekad i veoma direktno, ulazi u sve pore našega tijela i našega života da bi nas pozvalo i uputilo na ono nevidljivo, neizrečeno i nepriznato. Onda kada uspijemo da vidimo, kažemo i priznamo sa ljubavlju i poštovanjem, krećemo laganije i jasnije kroz život.

PETAK 8.12.2023.

18:00h – radionica Refleksiologije – Asja Dupanović

Ono što se dešava kada stimulišemo refleksne tačke na našim stopalima, dlanovima, licu ili ušnim školjkama, čista je čarolija, kaže Asja. Na svojoj radionici naučit će nas sve što trebamo znati kako bismo u svakodnevnom životu koristili ova drevna iscjeljiteljska znanja, kako podstaći prirodan mehanizam tijela da se samo obnavlja i liječi.


20:00 – plesni trening ZUMBA – Jasmin Begović: Zumba je dinamičan i energičan plesni fitness program koji kombinira latino ritmove s aerobnim vježbama. Ples u kombinaciji sa vježbama, čini Zumbu izuzetno privlačnom za one koji traže učinkovit i zabavan način održavanja tjelesne forme. Oslobodite stres, doživite ritam i uživajte u svakom pokretu. Bez obzira na Vašu plesnu razinu ili kondiciju, Zumba je prilagođena svima, stvarajući atmosferu radosti i zabave. 

SUBOTA 9.12.2023.

10:00-18:00 – market lokalnih kreativki i proizvođačica @bistrozdravo 

12:00-13:10h – predavanje i radionica Pet elemenata koju vodi terapeut dr. Ibro Sulejmanović

Pripremite se za duboko uranjanje u svijet holističkog zdravlja i otkrijte tajne ravnoteže između pet ključnih elemenata. Kroz ovo predavanje naučit ćete: 

  •  osnove teorije 5 elemenata
  •  povezanost elemenata s tjelesnim sistemima, organima i meridijanima
  •  zakoni koji djeluju unutar teorije 5 elemenata
  •  otkriti koji je Vaš najdominantniji elemenat
  •  naučiti kako balansirati elemente 
  •  naučiti meditativnu tehniku disanja 5 elemenata 

13:15-14:25h – predavanje i radionica BEactivated koju vodi trener Deni Mandić

Beactivated je self healing sistem je sistem koji pomoću manuelnih tehnika stimulira neurolimfne tačke na tijelu.

14:30-15:20h – predavanje i radionica Nahranimo hormone koju vodi nutricionistica Amela Ivković O’Reilly

Predavanje istražuje kako različiti izbori u ishrani, uključujući konzumiranje voća, povrća, integralnih žitarica i omega-3 masnih kiselina ima ključnu ulogu u regulisanju i balansiranju ženskih hormona. Posebno u vezi sa menstrualnim zdravljem i menopauzom sa fokusu na uticaj specifičnih nutrijenata i i prehrambenih obrazaca na hormonski balans. 

15:30-17:00h – ženski krug i radionica Snaga Boginje koju vode instruktorica Amina Šatrović i osnivačica studija MOVEba Irma Pilav

Pridružite nam se na transformativnoj radionici namijenjenoj ženama, osmišljenoj kako bi probudila snagu unutar Vas kroz kombinaciju plesa i intuitivnog pokreta, Kundalini Yoge, raznolikih pokreta i mirne meditacije. 

NEDJELJA 10.12.2023.

09:00 – aktivna radionica u prirodi: Planinarenje s vodičem koju vodi Muamer Kapetanović 
10:00-13:00h – radionica integrativne tjelesne psihoterapije koju vodi CIR

Cilj ovih iskustvenih radionica je otvaranje prostora ljudima da bolje osjete, prihvate i izraze svoja prava osnovna osjećanja. Sa pažnjom na psihodinamiku i karakternu strukturu, akcenat je na jedinstvenosti pojedinca i njihovoj urodjenoj sposobnosti za samoizlječenje, rast i širenje svijesti. Na radionici će se obrađivati: postura/držanje tijela, karakterne odbrane, Core Energetics vježbe i Wilhem Reich metod.

Prijave možete izvršiti (ili više informacija dobiti) putem maila: [email protected] ili telefona 061 734 853 (Lejla).

Prethodni članakJavni poziv za dostavu prijava “BUDI NEKO – POSLUJ EKO”
Naredni članakPoziv za žene koje žele postati poduzetnice: Akademija Udruženja poslovnih žena u BiH