Naslovnica Travel & Gastro Festival hrane Konjic Food Fest 12. oktobra pod motom: Made in Konjic

Festival hrane Konjic Food Fest 12. oktobra pod motom: Made in Konjic

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica 12.10.2022.g. u Poslovno sportskom centru Partizanovo organizuje Festival hrane“ Konjic Food Fest “ koji će biti  održan pod motom MADE IN KONJIC.

Predstavljajući trud Konjičana koji se bave kulinarstvom, mladih kuhara koji se obrazuju u Srednjoj školi Konjic, poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, ugostitelja i građana, namjera je okupiti na jednom mjestu sve one koji čine okosnicu domaćih snaga koje obezbjeđuju uslove za zdraviji život građana Konjica i Bosne i Hercegovine.

Biće ovo prilika da se na pravi način kroz kulinarsko takmičenje i degustaciju predstavi raznovrsna gastro ponuda koja nastaje trudom i radom vrijednih Konjičana, koji baštine tradiciju pripreme hrane na ovom prostoru.

“Konjic Food Fest”godinama okuplja udruženja žena iz Konjica i Bosne i Hercegovine, predstavljajući bogatstvo koje stvaraju ručno, izrađujući raznovrsne predmete, posuđe, ukrase.

Festival hrane omogućit će svim posjetiocima da okuse Konjic kroz bogatu ponudu slanih i slatkih jela, prerađevina, te čajanku i kestanijadu. I ove godine biće organizovano kulinarsko takmičenje i nagrađeni najuspješniji u pripremi tradicionalne poslastice tufahije, koja će biti pripremana od voća uzgojenog u konjičkim voćnjacima. Biće izabran i nagrađen najuređeni izložbeni prostor.

Pozivamo sve da posjete “Konjic Food Fest” i upoznaju se da bogatstvom koje ovo podneblje ima.

Prethodni članakPrijavi se na 5. MAMF – jedinstvenu konferenciju za mame
Naredni članakJavni poziv nezaposlenim osobama za pohađanje obuka po programima osposobljavanja