Naslovnica Preporučujemo Europski dani jevrejske kulture – Shira Utfila

Europski dani jevrejske kulture – Shira Utfila

JKPHD “La Benevolencija” u suradnji sa Bosanskim kulturnim centrom organizuje manifestaciju povodom Europskog dana jevrejske kulture. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je Oživljavanje sefardske kulture, a La Benevolencija će ovaj dan obilježiti sa koncertom muzičkog sastava Shira Utfila iz Beograda. Koncert će se održati 17.09.2022. godine u maloj sali BKC-a sa početkom u 20h.

Europski dan jevrejske kulture obilježava se širom Europe svake godine tokom mjeseca septembra. U gotovo svim europskim gradovima jevrejske zajednice su kroz historiju ostavile značajan trag i uticaj na kulturu okruženja i predstavljaju jedinstvenost kulturnog nasljeđa Europe.

**Shira Utfila je multietnički, multikonfesionalni sastav koji svoju inspiraciju crpi iz raznolikosti i bogatstva sefardske, osmansko-turske, arapske i balkanske muzičke tradicije. Osnovan je 2000. godine od strane pjevača i oudista Stefana Sablića, a sve sa ciljem očuvanja i promocije sefardske kulturne baštine Balkana, Mediterana i Sjeverne Afrike. Sastav Shira Utfila je izdao sedam albuma, obišao desetke zemalja i surađivao na različitim istraživačkim i produkcijskim projektima. Sastav strastveno spaja svoje znanje o klasičnim tradicijama i predanost njihovom očuvanju sa smislom za improvizaciju i talentom za fuziju.

Informacije i RSVP : [email protected]
ULAZ SLOBODAN

Prethodni članakU ZENICI ODRŽANO MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO I XVIII SPORTSKE IGRE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE
Naredni članakBBI banka objavila Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo