Naslovnica Biznis kutak EU program Digitalna Evropa- Prilika i za poslovnu zajednicu BiH

EU program Digitalna Evropa- Prilika i za poslovnu zajednicu BiH

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava zainteresirane da su pregovori za pristupanje Bosne i Hercegovine EU programu Digitalna Evropa okončani, a potpisivanje Sporazuma o učešću Bosne i Hercegovine u programu Evropske Unije Digitalna Evropa (2021-2027) bi trebalo biti realizirano do kraja tekuće ili početkom 2024. godine.

Shodno tome, preduzeća, uključujući mala i srednja preduzeća, javna administracija, te druge prihvatljive institucije iz Bosne i Hercegovine će moći podnositi projektne prijedloge u području digitalne transformacije, odnosno EU programa Digitalna Evropa.

Digitalna Evropa/Digital Europe 2021-2027 je novi program Evropske unije koji se fokusira na implementaciju digitalnih tehnologija u poslovanju i javnoj administraciji, te podizanje nivoa korištenja digitalnih tehnologija od strane građana Evropske unije. Program podržava projekte u pet ključnih područja: super-računarstvo (supercomputing), umjetna inteligencija (artificial intelligence-AI), kibernetička sigurnost (cybersecurity) i napredne digitalne vještine, te osiguranje široke upotrebe digitalnih tehnologija u privredi i društvu, uključujući centre za digitalne inovacije (Digital Innovation Hubs).

Više informacija o ovom programu dostupno je ovdje a za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na e-mail: [email protected] ili 033 566 201.

Prethodni članakdi-go mješavine za brzo pripremanje ukusnog i zdravog hljeba!
Naredni članakJavni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju