Naslovnica Stroga pozitiva Ekopak posadio drvored prijateljstva u Banja Luci, prvo drvo zasadio gradonačelnik Draško...

Ekopak posadio drvored prijateljstva u Banja Luci, prvo drvo zasadio gradonačelnik Draško Stanivuković

U okviru obilježavanja deset godina uspješnog poslovanja, prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini Ekopak provodi akciju pošumljavanja širom naše zemlje.

Tako je u Banja Luci, na Bulevaru Živojina Mišića, posađen drvored prijateljstva, a ceremoniji sadnje prelijepih crvenih javora su pored predstavnika Ekopaka, prisustvovali i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, kao i vrijedni učenici O.Š. Branko Ćopić i JU Gimnazija Banja Luka, te mnogobrojni Ekopakovi klijenti iz Banja Luke.

 Uz prisustvo velikog broja predstavnika medija čast da posade prvo drvo prijateljstva pripala je direktorici Ekopaka Ameli Hrbat i gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću koji je tom prilikom rekao:

“U ime grada kao i u svoje lično ime, želim da se zahvalim Ekopaku koji je donacijom ovih prelijepih stabala umnogome uljepšao naš grad”, kazao  je Stanivuković.

“Ovaj drvored prijateljstva ima zaista jednu jaku i pozitivnu simboliku za sve nas. Ekopak ove godine slavi deset godina uspješnog rada. Nismo željeli praviti nikakve proslave, već smo taj budžet usmjerili ka pošumljavanju u cijeloj BiH. Jedan od gradova na našoj listi je i Banja Luka i drago nam je da ćemo ovim drvoredom prijateljstva uveliko pridonijeti zdravijem okolišu ovog lijepog grada”, kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat i ovom prilikom se zahvalila gradonačelniku i uposlenicima njegovog kabineta na srdačnom dočeku.

O EKOPAKU:

Ekopak je neprofitna kompanija osnovana 2011. godine s ciljem da u ime svojih klijenata proizvođača ambalaže, uvoznika, punilaca, distributera i trgovaca, preuzme odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH. Dobijanjem dozvole od strane Federalnog ministarstva okoliša 29.05.2012. godine postali smo prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini. Naš rad je zasnovan na najboljim EU praksama iz ove oblasti, ali i na visokim standardima poslovanja, u skladu sa standardima poslovanja naših osnivača. Misija Ekopaka je omogućiti ispunjavanje zakonskih obaveza u skladu sa Pravilnikom za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom po najnižim održivim troškovima za sve svoje klijente i najvećim okolišnim benefitima za Federaciju BiH. Ekopak je član i predstavnik Bosne i Hercegovine u dvije prestižne krovne organizacije za ambalažu i okoliš, PRO EUROPE-a i EXPRA-e, čije je sjedište u Briselu.

Prethodni članakOsnovci očistili preko 100 lokacija i od prikupljenog otpada stvorili umjetnička djela
Naredni članakPoziv za općine – Investicija od 200.000 KM u ulične kontejnere širom FBiH