Naslovnica Biznis kutak Ekonomski fakultet dio BBI programa za liderstvo i izvrsnost

Ekonomski fakultet dio BBI programa za liderstvo i izvrsnost

Ko su budući bh. lideri/ce?

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu uključio se u BBI program liderstva i izvrsnosti. Projekat koji ima za cilj da postane platforma za buduće lidere u svijetu biznisa i društvenog života Bosne i Hercegovine pokrenula je krajem prošle godine Bosna Bank International (BBI). Sporazum o saradnji potpisali su u Sarajevu prof. dr. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta i Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

„Današnjim sporazumom sa BBI bankom Ekonomski fakultet u Sarajevu još jednom je potvrdio svoje opredjeljenje ka modernim trendovima u oblasti visokog obrazovanja. Ovo je nastavak dosadašnje saradnje koja je vrlo uspješna, ali sada u jednom novom polju koje će omogućiti našim studentima da učestvuju u BBI Ligi pregovaranja i dokažu svoje takmičarske i vještine komuniciranja, kao i da pokažu koliko su dobro naučili ono čemu ih podučavamo na Fakultetu“ – izjavila je dekanesa Ekonomskog fakulteta Jasmina Selimović, dodavši kako je BBI banka partner Fakulteta već dugi niz godina na povezivanju akademske zajednice i poslovnog sektora.

Predsjednik Uprave BBI banke je istakao kako su ljudski resursi najvažniji kapital jedne države i društva, te podsjetio kako je ovaj program, koji podrazumjeva takmičenja u pregovaranju, debatama, te društveno odgovornom ponašanju, ranije pokrenut sa najboljim učenicima četiri sarajevske škole: Prve, Druge, Treće i Prve bošnjačke gimnazije.

„Današnjim sporazumom počinjemo jednu novu dimenziju saradnje sa Ekonomskim fakultetom. Želimo da studenti i buduće generacije steknu praktična iskustva iz pregovora u finansijskom sektoru. Mislim da je to vještina koja će ih učiniti spremnijim za poslovni život, uz sva znanja koja mogu dobiti na jednom od najprestižnijih fakulteta u našoj državi i regionu. Ta znanja i spremnost za praktična pregovaranja su potrebni i traženi u finansijskim institucijama, ali i u svim ozbiljnijim korporacijama.“  – izjavio je Bukvić prilikom potpisa sporazuma.

Prethodni članakOtvorene prijave za dostavu poslovnih ideja u okviru “SBF Start-up Challenge”
Naredni članakLoše kancelarijske navike koje povećavaju našu težinu