Naslovnica Preporučujemo Edukativna radionica: Muzej u koferu

Edukativna radionica: Muzej u koferu

U saradnji Općine Novi Grad Sarajevo i Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Centru za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“ bit će upriličena radionica “Muzej u koferu” u ponedjeljak, 28. 11. 2022. godine, sa početkom u 14:00 sati.

Kroz radionicu “Muzej u koferu” upoznat ćemo se na neobičan način sa Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine, tačnije sa Etnološkim odjeljenjem i njegovim zbirkama uz pomoć kofera u kojem se kriju predmeti koji svaki za sebe priča posebnu priču. Zapravo, putem etnoloških predmeta učesnici radionice imat će priliku vidjeti kako je izgledao život bosanskohercegovačkog stanovništva u prošlosti, te koja je bila svrha i vrijednost ovih predmeta.

Cilj radionice “Muzej u koferu” jeste namjera da se na drugačiji i zanimljiv način edukuju učesnici o kulturno-historijskom naslijeđu Bosne i Hercegovine i njenog stanovništva.

Radionica je namijenjena prvenstveno djeci uzrasta od 8 do 15 godina, putem koje će se upoznati sa predmetima koji su u našoj daljoj prošlosti bili dio svakodnevnog života.

Broj mjesta je ograničen!
Rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona: 033 772 452

Prethodni članakKupovinom Glade Winter artikala u Bingu pomažete da zajedno ostvarimo prazničnu čaroliju za djecu u SOS Dječijim selima u BH
Naredni članakLejla Motoruga: Pušo – pas koji se ne zaboravlja