Naslovnica Stroga pozitiva DOĐITE I PODRŽITE SPORTISTE NA 20. SPORTSKIM IGRAMA PARAPLEGIČARA

DOĐITE I PODRŽITE SPORTISTE NA 20. SPORTSKIM IGRAMA PARAPLEGIČARA

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH sa zadovoljstvom najavljuje Međunarodno otvoreno prvenstvo i 20. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, koje će se održati od 20. do 22. juna 2024. godine na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” u Zenici.

Svečano otvaranje ovog značajnog sportskog događaja zakazano je za petak, 21. juna 2024. godine u 9.00h na Atletskom stadionu “Kamberovića polje”.

Ove igre dokazuju da sport nije privilegija samo za osobe bez invaliditeta, već, naprotiv, osnažuje samopouzdanje i ima izuzetan značaj za održavanje stabilne psiho-fizičke kondicije, posebno kod osoba sa invaliditetom. Promocija zdravlja, ljudskih prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom kroz sport jedan je od glavnih ciljeva našeg Saveza, kao i samih igara.

Nakon svečanog otvaranja slijedi niz takmičenja u atletici (trke u kolicima 100m i 200m) i bacačke discipline – kugla, disk, koplje i čunj, te takmičenje u šahu. Na ovogodišnjim igrama očekujemo preko stotinu takmičara iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, te Bosne i Hercegovine.

Dr. Mirsad Muftić, predsjednik upravnog odbora Saveza, izjavio je: “Organizacija ovakvih događaja suočava se sa mnogim izazovima, među kojima su visoke cijene smještaja i pristupačnost jedni od najvećih. Stoga je podrška domaćih institucija, društveno odgovornih kompanija i medijskih pokrovitelja od izuzetnog značaja za realizaciju ovog događaja. Posebno zahvaljujemo BH Telecomu, Federalnoj televiziji, Oslobođenju i RSG-u. Pozivamo građane, sportska udruženja, vrtiće, udruženja za osobe sa invaliditetom, donosioce odluka i medije da nam se pridruže i podrže naše sportiste. Vaša podrška im puno znači.”

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH je 2023. godine proslavio 45 godina postojanja. Danas okuplja 14 udruženja – članica iz različitih dijelova Federacije: Cazin, Doboj-Jug, Goražde, Jajce, Livno, Lukavac, Mostar, Sanski Most, Sarajevo, Travnik, Tuzla, Velika Kladuša i Zenica, te broji oko 1200 članova.

Prethodni članakNOVI POZIV CHALLENGE FONDA ZA PRIJAVU INOVATIVNIH POSLOVNIH IDEJA
Naredni članakEU Povelja o malom biznisu: Prilagoditi politike za mala i srednja preduzeća