Naslovnica Stroga pozitiva Djeca i tinejdžeri iz cijele BiH programiraju besplatno sa #divovima

Djeca i tinejdžeri iz cijele BiH programiraju besplatno sa #divovima

Coding Giants Bosne i Hercegovine 19. i 20. februara organizuje besplatne radionice programiranja za djecu od 7 do 19 godina

U subotu i nedjelju, 19. i 20. februara 2022. godine, Coding Giants Bosne i Hercegovine organizuje besplatne online radionice programiranja, a prijaviti se mogu djeca i mladi od 7 do 19 godina, sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Program radionica je u potpunosti prilagođen uzrastu djece, a učešće je u potpunosti besplatno.

Tokom besplatnih radionica programiranja, djeca od 7 do 12 godina će imati priliku, da uz pomoć programera, kreiraju svoje prve igrice, dok će se oni nešto stariji, od 13 do 19 godina, se upoznati sa programskim jezikom C#. Prijave na besplatne radionice programiranja se vrše preko web stranice www.codinggiants.ba, a za prisustvovanje radionici potrebna je internet konekcija, te laptop ili računar i mikrofon.

Bilo da spadate u grupu roditelja koji interes svog djeteta za igricama i tehnologijom želite pretvoriti u nešto korisno, ili smatrate da je učenje programiranja jedna od najisplativijih investicija u budućnost vaše djece, besplatne radionice programiranja su idealna prilika da ih uvedete u svijet programiranja. Tokom radionica, učenici će se na zabavan, zanimljiv i inovativan način upoznati sa osnovama programiranja a svoje projekte, u vidu igrica koje kreiraju, će moći nastaviti koristiti i nakon radionica.

Coding Giants Bosne i Hercegovine organizuje besplatne radionice programiranja dva puta godišnje sa ciljem da djeca i mladi sa područja cijele BiH imaju priliku da nauče osnove programiranja i nađu se u ulozi kreatora vlastite računarske igrice ili aplikacije. Rezervišite već danas mjesto za svoje dijete na najvećem IT online događaju za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini.

Prethodni članak12 savjeta kako doći do svojih fitnes ciljeva (i zadržati ih)
Naredni članakLejla Motoruga: Zapisano je negdje