Naslovnica Stroga pozitiva Diplomatski zimski bazar 2. decembra u Sarajevu

Diplomatski zimski bazar 2. decembra u Sarajevu

Diplomatski zimski bazar bit će održan 02.12.2023. godine, u dvorani ”Mirza Delibašić”, Skenderija. Bazar će i ove godine pružiti priliku građanima Bosne i Hercegovine i međunarodnoj zajednici da uživaju u kulinarskim specijalitetima i kulturama zemalja širom svijeta, te prikupe finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u stanju potrebe u Bosni i Hercegovini.

“U ime Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara 2023, sa zadovoljstvom najavljujemo da će se manifestacija “Diplomatski zimski bazar” ove godine održati u Skenderiji 2. decembra. Na bazaru će biti predstavljeni štandovi ambasada koje će prodavati hranu i druge artikle iz svih krajeva svijeta. Svoje štandove predstavit će i lokalni izlagači, a planiran je i poseban kutak za djecu. Kao i prethodnih godina, i ove godine imamo nove zemlje učesnice.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija međunarodne zajednice, koja prikuplja sredstva za pomoć djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine. Djeca koju podržavamo suočavaju se sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama. Oni se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, a neki su i siročad.” kazala je Ilona Stölken, volonterka Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

“Volonteri našeg Organizacionog odbora ove godine su Gry Reinertsen (Norveška), Ilona Stölken (Njemačka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Holandija), Madeline Ben Atiković (Filipini) i Dorina Kolici (Albanija).

Svakako, zahvalnost dugujemo našim sponzorima za snažnu podršku koju već sada imamo. Naši sponzori ove godine su: Mineco, Telemach Fondacija, Adriatic Metals, Emergy Norway, EFT, Kanton Sarajevo i Pomozi.ba.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od 4. novembra. Za više informacija o prodaji ulaznica i događaju, pratite nas na društvenim mrežama.“ zaključila je Gry Reinertsen predsjednica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

FB: DiplomaticWinterBazaar         IG: dwb_sarajevo          Website: www.dwbsarajevo.org

Zajedno možemo puno, zajedno možemo više, zajedno smo Diplomatski Zimski Bazaar

Prethodni članakHEADHUNTING 2.0: INOVATIVNA METODA REGRUTACIJE STRUČNIH KADROVA
Naredni članakIzlet na Rujište i sakupljanje samoniklog bilja i gljiva