Naslovnica Iz mog ugla Dina Didik Alić: Danas nema reprizu

Dina Didik Alić: Danas nema reprizu

Izvor: Pexels.com

Pusti da ti dah oduzme ljubav. I prigrli sunce. Ugasi svoje potrebe da reaguješ. Pusti pametnima da odlučuju. Njihova hrabrost treba da te fascinira. Oni će i za sebe i za tebe odgovarati. Ti zastor s prozora razgrni. Nek u dnevnu sobu uđe svjetlosti. Neka svaki zalutali talas topline bude upijen i iskorišten. Ovaj dan se neće ponoviti.

Nepravda ne traži uvijek reagovanje. Mnogo se više čekanjima postizalo. Zato podigni umornu glavu suncu. Nek’ se i štitnjača suncem ogrije. Pusti je da se odmara. Ne mora ona plaćati cehove tuđih prepucavanja.

Ugasi sve informativne kanale. Dovi za bolesne. Dovi za one sto su rahat slavili i nazdravljali dok ti se život gasio, a ti ga opet palio zadnjim trzajima akumulatora za koja nisi ni znao da imaš. I za one što su ti došli s poklonom držeći nož spreman da ti ga u tek ozdravljene grudi zabiju.

Jednostavo, voli ono što jesi i trudi se postati još bolje. Ugasi sve nepotrebne kontakte. Imaš tastere, jednostavno je.

Ugasi zvoni na vratima, oni koje voliš ulaze bez kucanja. Na telefonu namjerno zaboravi upaliti zvono. Vidjećeš da svijet i bez tebe diše.

Daj luksuz sebi da svima sve oprostiš i da te više ne bole tuđe ljubomore i zavisti rečeni ti kroz najružnije riječi.

Upijaj sunce. Pronađi najluđi poklon ikad i ne žali novce. Obraduj onog koga voliš. Reci mu da je svijet samo pustinja i da se izvori kriju u posebnim ljudima. Tu gasiti žeđ treba. Svako je nekome ljekovit.

Opet se zahvali na suncu. Sklopi oči i dozvoli mu da te miluje. Zaplači. Oprosti sebi svoje greške. Dovi za ljude prema kojima si se ogriješio.

Shvati da nepravda postoji samo radi balansa. Balansiraj pravdom.

Iskoristi sunce, dan, ljubav, i ispusti iz sebe sve tegobe. Nije sramota biti tužan i nesretan.

Dogodi se sebi!

Jer danas nema reprizu.

Izdahni i novim udisajem udiši mir!

Obećaj si da ćeš živjeti pametnije i da će ti sunce biti partner.

Od sad! Ne od sutra!

Prethodni članakEsma Sarić: Zildžije znaju za kim zvona zvone
Naredni članakPOVEĆAJTE NIVO ENERGIJE TOKOM DANA