Naslovnica Biznis kutak Derubis Yachts iz Viteza se predstavlja sa prikolicom na sajmu u Njemačkoj

Derubis Yachts iz Viteza se predstavlja sa prikolicom na sajmu u Njemačkoj

Firma „Derubis yachts“ iz Viteza osnovana je 2019.godine, a u dvije godine postojanja uspjela je završiti dva velika projekta, prvu bh. jahtu od 14 metara i luksuznu kamp prikolicu od 7 metara.

S jahtom je, prošle godine, predstavljala Bosnu i Hercegovinu na najprestižnijem sajmu nautike u vodi u Hamburgu, a od 25.08. do 05.09. ove godine, Derubis yachts sa svojim podbrendom Derubis caravans imat će svjetsku premijeru luksuzne kamp prikolice na najvećem svjetskom sajmu karavana u Dizeldorfu.

Jahta “Derubis 44 Fly” duga je 14 , široka 4,5 metra i visoka šest metara

Valja napomenuti da Bosna i Hercegovina ranije, nikada nije imala predstavnika na ovakvim sajmovima. U razgovoru sa direktorom kompanije Denisom Kraljevićem, saznajemo njegove dojmove o najvećim projektima kompanije.

-Svakako nije bilo jednostavno ostvariti razvoj ovakva dva značajna proizvoda u godini koja je iza nas, a koju je obilježila jedna od većih svjetskih kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa. Za razvoj ovakvih proizvoda svugdje u svijetu potrebno je puno vremena, novaca i znanja, ali mislim da se u našem slučaju taj veliki rizik isplatio jer spremni dočekujemo otvaranje tržišta. U razvijenijim zemljama ovakav projekat bio bi obasipan potporama, dok je nažalost u našem slučaju apsolutno sve palo na leđa nas i naših partnera-kaže Kraljević.

Dodaje kako već imaju dogovorene isporuke i zainteresirane distributere iz cijelog svijeta koji žele saradnju u prodaji njihovih proizvoda.

Denis Kraljević, vlasnik kompanije

–  Mogu kazati da s takvom perspektivom brzo zaboravljamo sve probleme na koje smo nailazili u posljednje dvije godine. Valja napomenuti da se radi o tehnički i tehnološki jako zahtjevnim proizvodima koji donose mnogo inovativnih rješenja, napredne tehnologije i sigurno pozicioniraju Bosnu i Hercegovinu na karti tehnološki razvijenih zemalja-ističe prvi čovjek komapnije Derubis yachts.

Da visoka tehnologija nije rezervisana samo za određene zemlje svijeta niti samo za jake ekonomije, primjer je upravo pomenuta kompanja, koja je dokaz da se vrijedi upustiti u bitku za tržište vlastitim znanjem.

Saznajemo  da analiza tržišta pokazuje, da je usprkos pandemiji, zabilježen enormni rast prodaje kamp prikolica, čak 62 posto, a kompanija iz Viteza ima odličnu priliku u Dizeldorfu dogovoriti distribuciju vlastitih kamp prikolica za sve zemlje svijeta i time popuniti knjigu narudžbi za cijelu sljedeću godinu.

Sigurnost im, kažu, daje tehnološki najsavremenija prikolica u Europi koja jedina ima monolitnu (integralni odljevak bez spojeva) strukturu od poliestera ojačanog staklenim vlaknima, lamistal stakla iz automobilske industrije, te najviši stepen sigurnosti i futuristički izgled.

Prikolica sa kojom će se predstaviti u Dizeldorfu

-U Dizeldorfu ćemo biti jedina svjetska premijera što je svakako medijski jako značajno i što će nam dati dodatnu prednost. Derubis yachts i Derubis caravans imaju u svom planu razvoja izgradnju nove tvornice, zapošljavanje, otvaranje centra za obuku radnika i otvaranje razvojnog centra za primjenu inovativnih tehnologija-dodaje Denis Kraljević.

Visoka tehnologija rada ovu kompaniju svrstava u sami vrh kompanija koje koriste inovativne tehnologije
IZVORArminka Memišević
Prethodni članakSportistkinje donose radost Bosni i Hercegovini
Naredni članakDruga strana romskih priča: Ervin Sejdić