Naslovnica Stroga pozitiva Dani osiguranja u BiH 29. i 30. septembra u Sarajevu

Dani osiguranja u BiH 29. i 30. septembra u Sarajevu

Kvalitetan i edukativan sadržaj namijenjen osiguravajućoj struci

Nakon uspješno realizirane prve konferencije 2019, te pauze nastale, usljed nepredviđene i neočekivane situacije koja je zadesila svijet u protekle dvije godine, Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH ponovno organizira konferenciju „Dani osiguranja u BiH 2022“ kao najveći godišnji događaj za sve sudionike sektora osiguranja u Bosni i Hercegovini i to 29. i 30. septembra u Sarajevu.

Ovaj prestižni događaj, ima za cilj da promovira struku osiguranja, te postane mjesto intenzivne komunikacije, suradnje i druženja top menadžera i stručnjaka iz oblasti osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Više od 300 sudionika konferencije imat će priliku slušati eminentne govornike koji će obraditi ključne teme, te skrenuti pažnju na značajnu ulogu industrije osiguranja.

Kakve nam to promjene dolaze, šta one zahtijevaju od lidera i timova, kako spremno na njih odgovoriti, te pravovremeno razvijati sektor osiguranja moći ćete poslušati na najvećoj stručno-edukativnoj konferenciji i centralnom događaju koji se ove godine održava u Hotelu Hills.

“Konferencija koju organizira Udruženje društava za osiguranje u FBiH je prilika da još jednom istaknemo značaj koji osiguranje kao djelatnost ima u zaštiti od rizika sa kojima se svakodnevno susrećemo. Želja nam je da kroz dvodnevno okupljanje eksperata iz oblasti osiguranja pošaljemo poruku i najširoj javnosti i svim našim klijentima da industrija osiguranja u BiH ima odgovore na sve izazove sa kojima se suočavamo danas i koji nas čekaju u budućnosti”, istaknuo je Ermin Čengić, generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH.

Programski dio upotpunit će radionice kao i panel-diskusije o dešavanjima na tržištu osiguranja, novim produktima, kao i katastrofalnim rizicima, digitalizaciji u sektoru osiguranja, procesima obrade šteta u novom ekonomskom okruženju te brojnim drugim zanimljivim temama.

Ovakve konferencije su izuzetno važne i mogu doprinijeti zajedničkom djelovanju i poboljšanju ne samo osiguravajućeg sektora nego i kompletnog ekonomskog okruženja u našoj državi.

Prethodni članakMobilnim bankarstvom BBI banke plaćajte režijske račune bez naknade
Naredni članakSituaciona analiza: Šta je potrebno za razvoj i održivost biznisa vođenih od strane mladih preduzetnika u BiH?