Naslovnica Travel & Gastro Čudesni svijet ženskog stvaralaštva: Zimnica i zimski dodaci u Importanne centru od...

Čudesni svijet ženskog stvaralaštva: Zimnica i zimski dodaci u Importanne centru od 10.-15. oktobra

“Čudesni svijet ženskog stvaralaštva” je događaj posvećen poduzetnicama koje u izradi svojih proizvoda jasno spadaju u kategoriju nekonvencionalnih privrednika naše zemlje koje itekako doprinose promociji domaće ekonomije. Udruženje “Naš koncept” godinama radi sa raznim skupinama poduzetnica, koje imaju proizvode, ali ne i priliku da ih plasiraju na tržište i pronađu svoje krajnje kupce. “Čudesni svijet ženskog stvaralaštva” je koncept koji će dvokratno održati manifestacije sa različitim saržajima.

Prva će biti posvećena zimnici u oktobru: domaćim proizvodima i njihovoj izradi, dok će druga obuhvatiti modu i modne dodatke u novembru. “Uzimajući u obzir da jesen donosi manje festivalskih aktivnosti i samim tim sadržaj ponude grada je manji, ovakav događaj će pokrenuti građane da posjete naš događaj i probaju i kupe vrhunske domaće proizvode, te daju podršku poduzetnicama iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, čime se daje nemjerljiv doprinos njihovom razvoju.” – ističe Sanela Merjem Muharemović, organizatorica ove manifestacije i Predsjednica Udruženja “Naš Koncept”.

Manifestacija zimnice i srodnih proizvoda okuplja proizvođače iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u cilju jačanja proizvodnje, promocije te zaštite i prepoznatljivosti tradicionalnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom kvalitetom postaju konkurentan i prepoznatljiv proizvod na domaćem tržištu.

Udruženje “Naš Koncept” je okupio vrhunske domaće proizvođače kako bi posjetiteljima Importanne Centra u periodu od 10. – 15. oktobra ponudili lokalne, tradicionalne i autohtone proizvode vrhunske kvalitete.

Podrškom i promocijom domaćih proizvođača, prvenstveno žena i domaće proizvodnje želimo potaknuti potrošače na razmišljanje o tome kakvu hranu jedemo, odakle nam mnogi proizvodi dolaze i u kojim se uslovima proizvode, a najviše direktno povezivanje proizvođača sa kupcima.”- ističe gđa. Muharemović.

Cilj prvog dijela manifestacije “Čudesni svijet ženskog stvaralaštva: Zimnica i zimski dodaci” je da postane omiljeno mjesto građana za prodaju i kupovinu zimnice, dok mali proizvođači imaju priliku za vlastitu prezentaciju i prodaju proizvoda u sjajnom ambijentu Importanne Centra.

IZVORbizbook.ba
Prethodni članakTuristička zajednica KS prezentirala rezultate rada i dodijelila priznanja partnerima povodom Svjetskog dana turizma
Naredni članakNa Bijambarama 08. oktobra Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina pod nazivom “Zlatne boje”