Naslovnica Stroga pozitiva Crveni križ Federacije BiH podijelio 2.150 paketa hrane i higijene

Crveni križ Federacije BiH podijelio 2.150 paketa hrane i higijene

Crveni križ Federacije BiH je tokom mjeseca aprila podijelio 2.150 paketa hrane i higijene. Paketi su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu Federacije BiH, ali dijelom i izbjeglicama iz Ukrajine koje borave u našoj zemlji.

  • Crveni križ građanima u potrebi pomaže tokom cijele godine što kroz podjelu humanitarnih paketa to kroz javne kuhinje. Pomoć u ovom mjesecu bila je posebno značajna za nas zbog mjeseca Ramazana, ali i blagdana Uskrsa i Vaskrsa. Značajnu pažnju usmjerili smo i na izbjeglice u Ukrajini koje borave u našoj zemlji i tako ćemo i nastaviti – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić. 

Najveći dio paketa osiguran je iz vlastitih sredstava Crvenog križa Federacije BiH, dok je preostali dio osiguran putem naših donatora – Crvenog polumjeseca Turske, Turske agencije za saradnju i kooridnaciju (TIKA) i Coca Cole. 

Inače, svi paketi hrane i higijene distribuirani su preko kantonalnih i gradskih, odnosno, općinskih  organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica.

Crveni križ Federacije BiH će i dalje, u skladu sa svojom misijom i mandatom, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi.  

IZVORpoduzetnica.ba
Prethodni članakIstorijski podsjetnik: Zašto obilježavamo 1. maj?
Naredni članakProgram lojalnosti Vispaka i Binga donosi Tajnomat-ćevapomat