Naslovnica Stroga pozitiva Crveni križ Federacije BiH obilježava 25 godina postojanja i 110 godina Crvenog...

Crveni križ Federacije BiH obilježava 25 godina postojanja i 110 godina Crvenog križa u BiH

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine ove godine obilježava 25 godina postojanja i djelovanja u službi humanosti. Istovremeno bilježimo i 110 godina Crvenog križa/krsta u Bosni i Hercegovini.

Crveni križ FBiH svoje programske aktivnosti i ciljeve ostvaruje posredstvom 78 organizacija Crvenog križa na nivou gradova i općina te 10 kantonalnih organizacija, čime je ostvarena težnja da djeluje u svakom dijelu Federacije BiH. Osnovni resurs naše organizacije su članovi koji, svojom motivacijom, znanjem, iskustvom i posvećenošću doprinose ostvarenju organizacionih ciljeva.

  • Tokom proteklih 25 godina kroz stručnu službu Crvenog križa Federacije BiH, organe i tijela, komisije i sl. prošlo je mnogo osoba koje su, svako na svoj način, davali doprinos radu i razvoju Crvenog križa Federacije BiH. Trenutno se u strukturi Crvenog kirža Federacije BiH nalazi oko 30.000 članova Crvenog križa, 3.000 aktivnih volontera i oko 150 profesionalno uposlenih koji svojim radom i zalaganjem nastoje implementirati aktivnosti u okviru mandata i misije Crvenog križa – istakao je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Povodom ovog jubileja, Crveni križ Federacije BiH dodijelio je jubilarna priznanja pojedincima i organizacijama Crvenog križa FBiH, kolektivima, javnim i drugim institucijama za dugogodišnji rad i doprinos na izgradnji organizacije Crvenog križa.

S tim uvezi, dodijeljene su 93 jubilarne plakete, 79 jubilarnih zahvalnica za vladine i nevladine organizacije, naše partnere i donatore, kao i medije širom Federacije. Za kantonalne, gradske, odnosno, općinske organizacije Crvenog križa dodijeljeno je 88 jubilarnih zahvalnica koliko organizacija i djeluje u strukturi Crvenog križa Federacije BiH.

Svim profesionalcima i volonterima čestitamo ovaj jubilej te im želimo još stotine godina humanosti i solidarnosti sa građanima BiH.

Prethodni članakZašto povrjeđujemo ljude do kojih nam je stalo?
Naredni članakPOP UP sajam “Passion for Creation” u Sarajevo City Centru