Naslovnica Stroga pozitiva Budite dio čarolije za djecu iz udruženja COLIBRI

Budite dio čarolije za djecu iz udruženja COLIBRI

„Zajedno smo čarolija“ – je tradicionalna humanitarna modna revija koju organizuje udruženje „Colibri“, a koja iz godine u godinu „raste“ i prepoznatljiva je kao festival humanosti, dobrote, empatije ali i promocije ljudskih prava u našem društvu.

Podizanje svijesti o bilo čemu kod nas nije lak posao, osobito ako se radi o ljudskim pravima i diverzitetu.

Na žalost nauka do danas nema egzaktne odgovore o nastanku autizma ali ima zastrašujuće „brojke“ da je prevalencija autizma u svijetu od 2000. godine povećana za 178% i da danas svako 44 dijete svijeta bude dijagnosticirano sa poremećajem iz autističnog spektra. Je li naše društvo spremno pružiti sve ono što jedno društvo treba? Imamo li neki plan kako tačno napraviti sve što je u nadležnosti „sistema“?

U ovogodišnjoj reviji „Zajedno smo čarolija“ učestvuje veliki broj divnih modela i brendova, a vas pozivamo da se uključite i licitirate modele koji vam se sviđaju, a onaj ko ponudi najviše će biti pozvan na samu reviju koja se održava 01.04.2022. u 15h. Sav prikupljeni novac je namijenjen direktnom radu sa djecom.

Pokažimo još jednom da iako sistem nije u stanju obezbijediti sve potrebno, građani imaju sluh, svijest i srce da podrže ovu populaciju.

Pogledajte modele na linku: Zajedno smo čarolija.

Prethodni članakLejla Motoruga: Pole od krompira
Naredni članakLumbalni bolni sindrom