Naslovnica Stroga pozitiva BRINEM – MJESTO ZA SVE KOJI BRINU O I ZA BiH

BRINEM – MJESTO ZA SVE KOJI BRINU O I ZA BiH

brinem.org mjesto za one koji ljubav prema BiH pokazuju djelima

Brinem je nedavno osnovana platforma koja ima za cilj okupljanje udruženja koja nemaju političku pozadinu, a koja čine pozitive promjene u bh. društvu. Brinem je mjesto susreta za sve one koji brinu o BiH individualno ili kao kolektiv. Ideja je da Brinem postane takozvani One-stop shop za sve one koji traže svoj način da budu aktivni u društvu.

Brinem platforma je pokrenuta polovinom februara ove godine, a njen idejni tvorac i realizatorica je Rialda Spahić. U Bosni i Hercegovini postoji mnogo udruženja i individualaca koji pozitivno djeluju na budućnost naše domovine. Sa druge strane, postoji mnogo onih žele biti aktivni i doprinijeti razvoju našeg društva ali nemaju informaciju gdje i kako. Platforma Brinem premoštava taj jaz, i nudi javnosti pregled dešavanja u BiH kao i da omogući jednostavniji pristup svim organizacijama. Ova platforma nudi i mogućnost umrežavanja jer se stvara prilika da se upoznaju organizacije koje dijele istu viziju.

Kako se prijaviti na platformu?

Trenutno je otvoren poziv za aplikacije na web stranici www.brinem.org/aplikacija. Uslov koji organizacije i pojedinci moraju ispunjavati da bi bili dio platforme Brinem je taj da ne smiju imati političku pozadinu niti ciljeve, te da se slažu sa tim da budu promovisani putem kanala paltforme Brinem.

Nakon što se aplikacija pregleda, stupa se u kontakt sa aplikantom te se svrstava u kategorije djelovanja (aktivizam, biznis, kultura, nauka i tehnologija, obrazovanje, osnaživanje mladih, priroda i ekologija, rad sa djecom ili drugo). Nakon toga se radi promocija aplikanta na kanalima platofrme, i to na web stranici u rubrici Pioniri, kao i na kanalima Instagram i Facebook. Nakon zatvaranja prvog kruga prijava, organizovati ćemo online event upoznavanja organizacija sličnih vizija, kao i upoznavanja javnosti sa njima.

Naredni koraci razvoja platforme Brinem

Brinem će postati platforma gdje možete otići i dobiti uvid, kontakt i mapu svih volonterskih, društveno-odgovornih i pozitivnih aktivnosti u BiH.

U planu nam je da napravimo i rubriku u kojoj će biti svi koji individualno djeluju pozitivno u bh.  društvu. Dalje će slijediti organizacija networking događaja s ciljem upoznavanja i predstavljanja organizacija sličnog tipa. Na ovaj način želimo dati doprinos i ponuditi platformu za uspostavljanje komunikacije i saradnju svih organizacija i pojedinaca koji dijele sličnu viziju.  Snažnijim zajedničkim djelovanjem će svaka organizacija i pojedinac/ka imati snažniji utjecaj u društvu, i tako će se činiti više dobra.

Prethodni članakKAKO DATI FEEDBACK?
Naredni članakANASTASIJA ĆOROVIĆ, djevojka zbog koje se mnoga lica ozare i srca ugriju