Naslovnica Travel & Gastro Bosanskohercegovačke imuno bombe prepune zdravlja

Bosanskohercegovačke imuno bombe prepune zdravlja

Od samog početka svog postojanja čovječanstvo hranu koristi kao svojevrsno gorivo za tijelo, ali i lijek. Svjesni toga su i mladi supružnici iz Bosne i Hercegovine, vlasnici Instagram profila i brenda zdrave hrane koji nosi naziv Aroma. Njihovi zdravi zalogaji napravljeni su s puno ljubavi, a svoj biznis pokrenuli su onda kada je supruzi nakon trudnoće ustanovljena malokrvnost i nisko željezo nakon čega su odlučili isprobati dobro poznati recept i napraviti takozvanu imuno bombu s pekmezom. Ovaj proizvod vrhunske kvalitete preporučili su i svojim prijateljima, a nakon imuno bombe počeli su sušiti voće i povrće praveći mješavine začina koji su danas, izuzetno, cijenjeni kod njihovih kupaca.

Opće je poznato to kako je zdrava prehrana glavni faktor koji održava naše zdravlje u ravnoteži. Također, pravilnom i zdravom prehranom tijelu pomažemo da samo vrši proces detoksikacije i izbacuje otpadne i otrovne tvari, a ovaj zdravi brend na svom Instagram profilu nudi različite prirodne proizvode.

Aroma, između ostalih, u svojoj ponudi ima i sljedeće proizvode: imuno bombu s medom, imuno bombu s pekmezom, mješavine začina, suhi list celera, suhu mrkvu, med, sirup od borovih iglica s medom i sirup od borovih iglica sa šećerom. Njihova imuno bomba koristi za povećanje imuniteta, željeza u krvi, kao i povećaju apetita kod djece. Nedostatak apetita kod djece je uobičajena pojava, a javlja se najčešće između druge i pete godine života. Postoje situacije u kojima djeca odbijaju hranu iz hira i te faze su uglavnom kratkotrajne i ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje djeteta, no puno veći problemi nastaju onda kad djeca odbijaju hranu ili biraju hranu koja nije nutritivno bogata, već je puna šećera. U tom slučaju Aromina imuno bomba je najbolje rješenje i prva pomoć za izbirljive mališane.

Imuno bomba sastoji se od oraha, indijskog oraha, badema, lješnjaka, kikirikija, susama, chia sjemenki, sjemenki bundeve, sjemenki suncokreta, lana, suhih šljiva, grožđica, brusnica, marelica, hurmi i pekmeza ili meda. Ovaj zdravi miks pogodan je za sve generacije, a posebno u zimskim danima onda kada je naš organizam podložan prehladama. Iako su tek u začetku vlasnici Arome zadovoljni su dosadašnjom suradnjom s kupcima. „Svjesni smo situacije u BiH, rast cijena i nestabilnosti utiču na to da kupci kupuju samo ono što moraju. Mi uspijevamo ponuditi kupcima nešto zdravo i kvalitetno i učiniti ih sretnima. ” – navode oni.

Kvaliteta njihovih imuno bombi, kao i kupci koji im se uvijek rado vraćaju govore u njihovo ime, a trud i ljubav koji ulažu u svoje zdrave proizvode dodatno doprinose kvaliteti istih. Također, ove godine ovaj mladi bračni par je posijao svoje povrće koje uzgaja na ekološki način. Ekološka proizvodnja povrća vrsta je poljoprivredne proizvodnje kojom se čuva biološka raznolikost, plodnost tla i štiti okoliš. Iz Arome navode kako su njihove pčele boravile u šumskim predjelima i vrijedno radile svaki dan kako bi svojim kupcima ponudili najzdravije moguće proizvode. Iz svoje ponude izdvajaju i mix za kompot u kojem se nalazi pažljivo birano voće koje je sušeno u dehidratoru na niskim temperaturama. Njihova želja je povećati prodaju, ali i proizvodnju, te staviti u ponudu još nekoliko zdravih proizvoda s kojima će, najprije, biti zadovoljni njihovi kupci. S obzirom na to da Aroma trenutno postoji samo na društvenim mrežama svoju podršku ovom mladom bračnom paru možete pružiti putem njihovog Instagram i Facebook profila koji nose naziv Aroma.bih

Pripremila: Samra Šakanović-Prgić

Prethodni članakPROREHA: Dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj obuci u domenu Urbane organske poljoprivredne
Naredni članakHelp Desk sesija: Vođenje poslovnih knjiga samostalnih poduzetnika