Naslovnica Travel & Gastro Bosanska Otoka 7. avgusta postaje centar turističkih, sportskih i kulturnih dešavanja

Bosanska Otoka 7. avgusta postaje centar turističkih, sportskih i kulturnih dešavanja

Bosanska Otoka, 7.augusta, centar dešavanja uz promotivnu regatu, utakmicu veterana reprezentacije BiH i NK „Sloga“, te koncert grupe NolimitNow

U nedjelju, 7.augusta, Bosanska Otoka postaje centar turističkih, sportskih i kulturnih dešavanja na našem kantonu i šire. Pripremljene su mnoge aktivnosti koje će svim građanima i turistima dati mogućnost da uživaju u dobroj atmosferi i prirodnim ljepotama Une.
U organizaciji Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ održat će se prva promotivna regata od Bosanske Krupe do Bosanske Otoke. Cilj manifestacije je da se promoviše turistička ponuda grada, ali i da se upoznamo sa vodenim potencijalom između Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.
Okupljanje učesnika je u 11:00 sati kod drvenog mosta u Bosanskoj Krupi. Polazak čamaca je planiran u 12:00 sati, a za sve učesnike osiguran je ručak i zabavni program na pauzi koja je planirana u Ljetnoj bašti Marshal. Dolazak učesnika u Bosansku Otoku očekuje se oko 17:00 sati.
Uz učesnike regate, tog dana, Bosanska Otoka će ugostiti i veterane reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naime, reprezentacija „Humanih zvijezda“ koju čine bivši nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine, estradne ličnosti i novinari, gostovat će 7. augusta na stadionu Bare gdje će odigrati utakmicu sa NK „Sloga“, te na taj način uveličati 100 godina postojanja NK „Sloga“. Početak utakmice je planiran u 18:30 sati, a gledaoci će imati priliku da uživaju u majstorijama asova bosanskohercegovačkog nogometa.
Na kraju dana, za sve građane i goste, organizovan je i koncert grupe NolimitNow. Koncert će se održati u Bosanskoj Otoci ispred pošte, a početak koncerta planiran je u 21:00 sat. Svi oni koji su imali priliku da slušaju NolimitNow znaju da je dobra zabava zagarantovana.

IZVORgradbosanskakrupa.ba
Prethodni članakPrijavi se na ljetnu školu održive mode!
Naredni članakŠto te sve čeka na desetom Mostar Summer Festu