Naslovnica Biznis kutak BiH Korpa zlata – Podrška domaćim proizvođačima

BiH Korpa zlata – Podrška domaćim proizvođačima

U naredom periodu kroz zajedničku saradnju sa MKF „LIDER“u sklopu platforme Farmer.ba predstavit će 100 vrijednih proizvođača, koji imaju kvalitetne proizvode i omogućiti im što bolju vidljivost na BiH tržištu.

Mikrokreditna fondacija LIDER i farmer.ba u ovom mjesecu pokreću projekat „BiH Korpa zlata“, čiji je glavni cilj osnažiti i podržati farmere i proizvođače hrane iz Bosne i Hercegovine.

BiH proizvođači kao i ostali poduzetnici kontinuirano se suočavaju sa posljedicama pandemije i pred njima je mnoštvo izazova u narednom periodu. S obzirom na trenutne okolnosti uzrokovane pandemijom, veliki broj poduzetnika okrenuo se digitalizaciji u svom poslovanju i radu na daljinu.

Kako se često može čuti, došlo je vrijeme digitalne transformacije, koja više nije izbor, nego obaveza za opstanak i normalan rad poduzetnika, te se svi trebamo adaptirati novonastaloj situaciji. Na samom početku pandemije, osjetila se potreba i važnost vlastite proizvodnje hrane i kriza je promijenila perspektivu očuvanja domaće proizvodnje i domaćih proizvođača.

-Kontinuirano imamo pozive naših građana koje interesira gdje nabaviti svježe voće i povrće, mlijeko, pčeljine proizvode, zimnicu, razne čajeve ili domaće sokove i sl. Ideja projekta “BiH Korpa zlata” upravo je podrška malim proizvođačima u prezentaciji i predstavljanju  njihovih proizvoda u sklopu platforme www.farmer.ba i kroz digitalizaciju i online kanale, na jedan inovativan način promovisati njihov trud i rad budućim kupcima i saradnicima. U naredom periodu kroz zajedničku saradnju sa MKF „LIDER“ predstavit ćemo 100 vrijednih proizvođača, koji imaju kvalitetne proizvode i kojima ćemo u sklopu platforme Farmer.ba omogućiti što bolju vidljivost na BiH tržištu. Naši građani se danas sve više okreću online kupovini i vjerujemo da će ovaj vid nabavke domaćih proizvoda kontinuirano napredovati. Tako će naši građani imati pregled gdje mogu nabaviti domaće proizvode u svojoj okolini i na taj način ubrzati komunikaciju proizvođač-građanin. Farmer.ba već nekoliko godina radi na aktivnoj podršci domaćim poduzetnicima iz BiH i kroz saradnju sa MKF LIDER i projektom „BiH Korpa zlata“  želimo ukazati na važnost pružanja podrške bh. proizvođačima, koji su se u najtežim trenucima pokazali i bili „zlata vrijedni“. Smatramo da je vrijednim proizvođačima, koji imaju kvalitetne prizvode vrijedne pažnje „BiH Korpa zlata“ idealna prilika da se na najbolji način predstave domaćem tržištu.Posebno važnim smatramo činjenicu da projekt „BiH Korpa zlata“ pokrećemo u izazovnoj godini i trenutnoj ekonomskoj situaciji, koja je dosta uticala na rad domaćih proizvođača – saopćio je farmer.ba.

IZVORFarmer.ba
Prethodni članakMentorski program za žene “Podijeli svoje znanje”
Naredni članakJosip Milanović (Piso J): Reći će ti da nije za tebe