Naslovnica Preporučujemo Besplatni promotivni čas Brainobrian programa

Besplatni promotivni čas Brainobrian programa

Kako Brainobrain funkcionira

Prošla i novija istraživanja ljudskog mozga pokazuju da je u periodu razvoja mozga (4-14 godina) mentalna gimnastika izuzetno značajna. Mentalnom gimnastikom tj.aktivnostima i vježbama koje koristimo u Brainobrain programu potičemo razvoj obje moždane hemisfere, te osiguravamo maksimalan razvoj intelektualnih kapaciteta svakog djeteta.

Klasično školovanje usredotočeno je uglavnom na razvijanje lijeve strane mozga, koja je zadužena za logiku, analitiku i racionalne funkcije. Stoga je desna strana mozga obično manje razvijena. Iako se u našem društvu najviše cijene ljudske sposobnosti koje potječu iz lijeve strane mozga, desna strana je od vitalnog značaja za razvoj vještina kao što su: brzina čitanja, koncentracija, pamćenje, intuicija, empatija, kreativnost i kreativna rješenja. To su karakteristike koje čine moćne, jake i kreativne vođe.

Brainobrain metoda potiče ujednačen razvoj lijeve i desne strane mozga. Pokazala se uspješnom za više od 100.000 djece (koja su sad odrasle osobe) širom svijeta.

Brainobrain program zasniva se na:

–          mentalnoj aritmetici uz korištenje abakusa i VAK metode i

–          NLP tehnikama (neurolingvističko programiranje)

Proces učenja

Brainobrain je jednostavna, zabavna i privlačna metoda. Na prvom nivou (prva tri mjeseca), djeca uče računati pomoću abakusa. Na sljedećim nivoima abakus se i dalje koristi, ali se samo vizualizira pomoću slike koja je ostala u mozgu djeteta. Kroz vizualizaciju, djeca se uče koncentrirati i obraćati pažnju na svoje misli i zadatke.

Za sve zainteresirane za #Brainobrain program u Sarajevu, ovog petka 02.09. se organizira ????????? ?????????? č?? u Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica, sa početkom u 18.00h!

Dođite da se zabavimo uz pažljivo osmišljene kreativne radionice, igre koje potiču logičko razmišljanje i koncentraciju, timske igre i slično.

‍Za to vrijeme, roditeljima će biti održana prezentacija Brainobrain programa, te će saznati sve informacije vezano za mogućnost prijave i formiranje novih grupa.

Vidimo se u petak, 02.09., u 18.00 sati!

IZVORdjeca.eu
Prethodni članakZašto nam je važan vitamin D?
Naredni članakBURE BEZ DNA, Eldorado za ljubitelje burgera i piva