Naslovnica Zdrav život Besplatni online kurs meditacije

Besplatni online kurs meditacije

Udruženje za meditaciju i lični razvoj Brahma Kumaris je dio organizacije Svjetskog Duhovnog Univerziteta Brahma Kumaris. Brahma Kumaris je međunarodna organizacija koja radi sa svima u cilju pozitivne promjene, te je dobitnica sedam nagrada Ujedinjenih naroda za glasnika mira. Univerzitet je dio svjetske mreže koja broji više od 9000 centara u više od 100 zemalja, od kojih je prva osnovana u Indiji 1930. godne.

Udruženje organizuje besplatni početni i napredni online kurs meditacije, sa Marinom Čavić i Dr. Dušicom Novaković. 

Početni kurs će se održavati 22. i 23.01.2022. od 10:00 do 13:10. Termini za napredni kurs su 29. i 30.01.2022. od 10:00 do 13:30. 

Tokom kursa se spoznaje:

  • Kako stvoriti unutrašnji mir i savladati stres
  • Kako zadobiti snagu za svakodnevni život
  • Važnost i utjecaj misli
  • Ko sam ja? Šta je moja svrha?
  • Šta je neograničen izvor snage i energije? Kako se povezati s njim?
  • Kako primijeniti praktične vježbe meditacije?
  • Duboka filozofija Karme
  • Novo razumijevanje vremena i doba u kojem živimo
  • Preobrazba starog i stvaranje novog – ponovni uspon 

Napomena: Da bi mogli pohađati napredni kurs, potrebno je da kod nas završite osnovni kurs. Neophodno je da pohađate svaku lekciju ako radite kurs po prvi put. 

O učiteljicama

Marina Čavić je započela svoje istraživanje meditacije i osobnog razvoja prije 13 godina u Engleskoj, gdje je i odrasla. Njena ljubav za istinu, širenjem univerzalnih vrijednosti i praktičnih metoda za transformaciju, čini ljude više staloženima, snažnijima i duboko povezanima s unutarnjim mirom. Ona voli poučavati teme samopoštovanja, samovodstva, upravljanja stresom, pozitivnog mišljenja, autentične komunikacije i meditacije. Marina je predsjednica udruženja za meditaciju i lični razvoj Brahma Kumaris u Bosni i Hercegovini.

Dr. Dušica Novaković radi kao akademik u matematičkim i kompjuterskim naučnim područjima preko 25 godina, uglavnom u Engleskoj. Ona praktikuje meditaciju oko 17 godina. Jako voli život i naročito je zanima povezanost između stavova našeg uma i kvaliteta naših života. Želi bolje i dublje razumjeti sebe i život, te dijeliti rezultate svojih uvida sa drugima. 

Vaše prijave

Kako bi pristupili kursu, potrebno je da se registrujete putem sljedećih linkova:

Početni kurs

Napredni kurs

IZVORMreža mira
Prethodni članakGrad Sarajevo uz djecu oboljelu od raka
Naredni članakOpćina Novi Grad Sarajevo: Podrška početnicima u biznisu