Naslovnica Preporučujemo Besplatna Škola roditeljstva

Besplatna Škola roditeljstva

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ u saradnji s Centrom za napredne studije (CNS) organizira Školu roditeljstva.

Škola roditeljstva naziv je za ciklus seminara, predavanja i radionica koji nastoji roditeljima ponuditi konkretna rješenja u prevazilaženju odgojnih problema, upoznati ih s kvalitetnom i neophodnom komunikacijom u porodici te dati prijedloge za unapređenje odgojne funkcije porodice.

Škola roditeljstva je namijenjena roditeljima, budućim roditeljima, odgajateljima, osobama koje su uključene u rad s djecom (kao što su nastavnici, pedagozi, odgajatelji) i žele steći nova znanja, vještine, kompetencije ili dopuniti postojeća.

Škola roditeljstva sastoji se od šest seminara. U realizaciji ovog edukativnog programa predviđena je primjena rada u grupi, s ciljem da se kroz niz ciljno vođenih radionica, analizu slučajeva, interaktivan rad, razgovor s roditeljima, ukaže na osnovne probleme i dileme s kojima se mogu suočiti roditelji tokom rasta, razvoja i odgoja svoje djece.

     TEME:

  1. NEPOKOLEBLJIVO SAMOPOUZDANJE ZA DJECU – 12. februar 
  2. OTVORENA KOMUNIKACIJA U PORODICI – 19. februar 
  3. RODITELJSKA MOĆ: DISCIPLINIRANJE I KAŽNJAVANJE –  26. februar  
  4. DJECA JAKE VOLJE  –  5. mart 
  5. NASILNO PONAŠANJE KOD DJECE – 12. mart 
  6. KAKO PREŽIVLJENE TRAUME RODITELJA UTJEČU NA NJIHOVO RODITELJSTVO? – nedjelja, 19. mart

Trajanje: Škola roditeljstva kao razvojno-preventivni program podrške roditeljima predviđa edukaciju jednom sedmično, nedjeljom, od 12. februara do 19. marta 2022. godine.

Termin održavanja: Svi seminari su nedjeljom u terminu od 14.00h do 17.30h, a dodatne informacije i prijavni obrazac potražite OVDJE.

IZVORCEI Nahla
Prethodni članakBesplatne radionice programiranja za djecu i mlade širom BiH
Naredni članakPrivatnost na društvenim mrežama: Koliko je bitna i šta podrazumjeva?