Naslovnica Stroga pozitiva BBI banka podržala bh. učenike, svjetske prvake iz robotike

BBI banka podržala bh. učenike, svjetske prvake iz robotike

Bh. učenici osvojili su prvo mjesto na Olimpijadi iz robotike u konkurenciji 177 učesnika iz cijelog svijeta

Bosna Bank International (BBI) podržala je rad i novčano nagradila tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, koji su na svjetskom takmičenju “The 2021 First Global Challenge” osvojili prvo mjesto. Mlade robotičare predvođene ing.Denijem Ajanićem i profesorom Anesom Hadžiomerovićem iz Stoca danas su u BBI banci primili Emina Šišić, predsjednica Uprave Banke i Edin Brkić i Nedžad Gušić, članovi Uprave. Rukovodstvo BBI banke čestitalo je učenicima na osvojenom prvom mjestu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi.

“BBI kroz brojne aktivnosti i projekte kontinuirano radi na tome da omogući mladim ljudima da ostanu u BiH. Činimo sve što smo u mogućnosti da pomognemo mladima i podržimo ih na putu obrazovanja. Opredjeljenje BBI banke je ulaganje u nauku i podrška razvoju tehnologije. Stoga ćemo našim svjetskim prvacima u robotici  dati priliku da svoje sjajne ideje predstave poslovnoj zajednici i investitorima na 11. Sarajevo Business Forumu u maju naredne godine. Rezultati koje su ostvarili ovi mladi ljudi su inspiracija i potvrda da BiH čeka svijetla budućnost”, saopćeno je iz BBI banke.


Bh. učenici osvojili su prvo mjesto na Olimpijadi iz robotike u konkurenciji 177 učesnika iz cijelog svijeta. Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine čine: Luka Džalto iz Srednje škole Čapljina, Lejla Nuhić, Anis Kazazić i Merjema Pajić iz Druge gimnazije Mostar, Fatima Sidran iz Srednje škole Stolac, te Luka Jurković i Marko Masnić iz Srednje škole Čapljina.

BBI banka će u saradnji sa partnerima pomoći u opremanju prostora za praktičan rad robotičkog tima i nabavci računara i opreme.

Prethodni članakKako izbjeći psihičko nasilje u braku?
Naredni članakDanijela Dragosavljević: Opsjednutost ishranom