Naslovnica Savjetnici Barbara Grgurić: Zašto ti se u ljubavi ponavlja jedno te isto, kao...

Barbara Grgurić: Zašto ti se u ljubavi ponavlja jedno te isto, kao i ono što ne želiš?

Kao i obično kada je ljubav u pitanju, odgovor ti je na dohvat ruke. Unutar tebe je. Samo se treba odlučiti i znati ga pronaći.

Ako nisi, ali i ako jesi veteranka u radu na sebi, hajde da ti malo olakšam.

Predlažem da se zapitaš: Kada mi se stalno ponavlja isti scenarij u ljubavi, koji ne želim, koji me boli, radi kojeg sam razočarana… je li to radi mog ranjenog unutarnjeg djeteta ili radi mene odrasle?

Mislim da ti je odgovor odmah jasan, znala puno o toj temi ili ne. Tvoje ranjeno dijete je definitivno za volanom tvog ljubavnog života.

Jer, ponavljanje stalo istog u ljubavi događa nam se kada „rane na srcu“ iz prošlosti izlaze na površinu, a nismo ih svjesne i ne preuzimamo odgovornost za njih. I još kada je takav i naš partner, eto recepta za konstantnu muku, bol i tugu u vezi.

I ne, neće ni s drugim biti bolje dok ne ishendlamo sebe. Pitaj me kako znam! Znam jer sam nekad, u 4 duuuugačke veze, bez rada na sebi, uložila više od 15g svog života. Ishod ti ne moram pričati, zar ne?

I kako sam se ponašala u tim vezama, onako neosviještena?

Krivila sam svoje muškarce, zahtijevala, nametala, svađala se, nisam slušala što mi partner želi reći… nisam se trudila razumjeti partnera… ukratko, stvarala sam emocionalni tornado. a stvarali su ih i moji bivši muškarci.

Nisam znala za bolje, a nisu znali ni oni.

A to me, naravno, ne opravdava da sam „gulila“ non stop po starom i da se nisam zapitala: Što mogu promijeniti i tko mi u tome može pomoći kada, očito, ne znam sama?

E da, bilo mi je lakše biti u poznatoj boli nego, kročiti u nepoznato.

Barem mi je, danas to znam, ego tako prodavao priče, da ne poduzimam ništa jer:

  • meni ne treba pomoć, ON je u krivu
  • skupo je raditi s coachem, radije idem na godišnji ili po novu haljinu
  • dosta mi je gledati free materijale od nekoliko coacheva (iako nikada nisam na taj način došla do dubine koja je potrebna da bi se stvari trajno promijenile)

A ja sam vjerovala svom egu. Godinama!!!!!

Egu koji želi status quo, koji ne želi da mi bude bolje, nego da m bude isto.


I zato, draga moja, koliko god ovog trena imaš izgovora sama pred sobom da ne angažiraš profesionalca za ljubavne probleme… (ali zato ga angažiraš kada ti crkne klima usred ljeta ili kada ideš na ginekološki pregled)… dok se to ne desi… jednostavno po svim zakonima prirode i društva, neće se dogoditi emocionalna transformacija toliko potrebna da bi konačno uživala 107 %  u zdravoj vezi o kakvoj već dugo sanjaš.


Jer tek kada smo emocionalno zrele tj. kada smo većinu svojih rana u djetinstvu zacijelile, možemo pogledati u partnera i doživjeti i njega i sebe… razumijeti i njega i sebe…biti ranjive, otvorene, iskrene…bez da ga krivimo, verbalno napadamo i potrebite smo.

I šta se desi kada se to desi?

Stvori se između nas i našeg muškarca tako divna povezanost i bliskost da nema šanse da se ne napalimo u roku od sekunde, samo od njegovog pogleda… jer duboko osjećamo da nas razumije kako se osjećamo. A kojoj ženi to nije top afrodizijak?

I još se nešto desi kada radimo na sebi ozbiljno i kada postignemo emocionalnu transformaciju.

Znamo komunicirati i rješavati neminovne trzavice koje znaju iskrsnuti u vezi.

I kada se i posvađamo, znamo se pomiriti kako treba. Da ne ostane ni kapi krvi na srcu i da smo još više bliski.

Znam da želiš vezu u kojoj se osjećaš voljena, bliska sa svojim dragim… da zagrljeni legnete spavati… da te pita kako si provela dan… da ga razumiješ…da te razumije i podržava…

Sve mi to želimo, a u isto vrijeme ne želimo raditi na sebi, ne želimo biti otvorene, iskrene, ranjive… i držimo se starog obrasca ponašanja za koji imamo milijun dokaza da nam samo zgorčava ljubavni život. ALI JE POZNAT!

I zato, ako želiš više pažnje, bliskosti, zajedničkih popodneva s dragim, poljubaca prije spavanja…molim te da pogledaš u sebe i makneš sve one obrasce ponašanja i uvjerenja koja ti samo nanose bol u srcu i vezi.

Rado bi ti u tome pomogla, jer sam bila nekad na tvom mjestu. I to jako dugo. Predugo! I zato znam kako se osjećaš. I znam da to nije nimalo ugodno… i da osjećaš puno, kako kaže jedna moja klijentica, „tužnih osjećaja.“

I ako si spremna za temeljitu promjenu na bolje u svom ljubavnom životu kako bi opet zasjalo sunce između tebe i tvog dragog, javi mi se na: [email protected]

Dogovorit ćemo Info razgovor da popričamo o tvojoj konkretnoj situaciji i da vidimo kako ti mogu pomoći.

Iako već sada znam da ćeš željeti znati kako postaviti granice u vezi da više doživljavaš neke situacije koje te iritiraju do boli ili beskrajno rastužuju. Da znaš kako komunicirati  na način da te dragi čuje i doživi… kako izaći na kraj sa sobom kada te on iznervira da bi ga zatukla u zid… kako iscijeliti te rane na srcu da tako ne bole i ne vladaju više tvojim mislima i reakcijama, bila ti toga svjesna ili ne…

Sorry, ali moj je moto reći istinu ma kakva bila. Pa ko je može čuti WOW, a ko ne, isto je ok….samo mi onda nismo ista frekvencija i nemamo poveznicu za druženje.

I ono što je najvažnije!

U radu sa mnom možeš postati prava TI, slobodna od nesvjesnih uvjerenja i osposobljena za transformaciju svog ljubavnog života i dizanje svoje veze na viši nivo.


Zašto ne bi provela ostatak života sa svojim dragim baš onako kako već dugo sanjaš…

Za tvoju ljubavnu transformaciju!

Barbara Grgurić

Više o Barbari i njenim uslugama potraži na web stranici: Obnovi ljubavPrethodni članakOslobađanje donacija hrane pred istek roka trajanja od plaćanja PDV-a pomoglo bi ugroženim kategorijama u BiH, ali i državi
Naredni članakNAHLA: Besplatna edukacija dostupna svim ženama