Naslovnica Iz mog ugla Aya's Touch poučna priča: Milost

Aya's Touch poučna priča: Milost

Jučer sam bila u prodavnici i čula glasan tresak – nešto se lomilo. Budući da sam bila radoznala i zabrinuta, krenula sam prema zvuku i vidjela neke ljude kako šapuću i osvrću se na kraj sljedećeg prolaza. Kada sam prošla tim prolazom, vidjela sam da je starija žena udarila u policu i mnoge stvari su pale na zemlju i razbile se. Klečala je na podu posramljena, pokušavajući da to očisti.

Bilo mi je teško zbog nje jer su svi samo stajali i gledali u nju! Prišla sam i kleknula pored nje i rekla joj da se ne brine i počela joj pomagati da skupi polomljene komade.

Nakon otprilike minutu, došao je direktor prodavnice, kleknuo pored nas i rekao: “Ostavite to, mi ćemo ovo očistiti.”

Gospođa je, potpuno posramljena, rekla: “Prvo moram da platim sve ovo.”

Menadžer se nasmiješio, pomogao joj da ustane i rekao: “Ne gospođo, imamo osiguranje za ovo, ne morate ništa da plaćate!”

Ako ste pročitali do sada, željela bih da mi date minut. Gdje god da ste, zatvorite oči i zamislite da Bog čini isto za vas!

Sakupljajući komadiće vašeg slomljenog srca od svih udaraca koje vam je život zadao. Račun za vaše greške je već plaćen. Bog će izliječiti sve tvoje rane. Želi vas ponovo lagano podići na noge, očistiti vaš nered i pokupiti sve polomljene komade. On želi da te izliječi! On želi da se brine o tvojoj duši!

Možemo imati to isto osiguranje i ono se zove milost!

IZVORAYA's Touch
Prethodni članakRun&More: Besplatni trening
Naredni članakVrijedna donacija Vienna osiguranja SOS Dječijim selima