Naslovnica Stroga pozitiva Akcija šišanja “Moja kosa tvoja kosa”

Akcija šišanja “Moja kosa tvoja kosa”

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike od prirodne kose i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekat „Moja kosa tvoja kosa“, koja će se održati 09.10.2022. godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati i ambasadorica projekta  Amra Džeko.

Uvjeti za doniranje kose su: potpuno prirodna, nefarbana i netretirana kosa; dužina doniranog dijela kosa treba biti min.30cm; prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.

Pored javne akcije šišanja na platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje će svi građani, koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose, moći kupiti bio razgradivi crveni balon u vrijednosti od 5 KM ili bedž, te na taj način podržati projekat Moja kosa tvoja kosa.

IZVORzdraviportal.ba
Prethodni članakOtvaranje najvećeg CARPISA MEGA STORE-a u Importanne centru & posebne ponude pri kupovini uz 1h besplatnog parkinga
Naredni članakGloria Galić-Volarić, poduzetnica i osnivačica brenda prirodne kozmetike GLORIA