Naslovnica Biznis kutak AgriTech samit 07. jula u Sarajevu

AgriTech samit 07. jula u Sarajevu

Prvi AgriTech samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom ‘Digitalna budućnost poljoprivrede’, koji će se održati 07. jula u multipleks kinu Cineplexx Sarajevo (Zmaja od Bosne 4, Sarajevo).

AgriTech samit predstavlja jedinstven cjelodnevni događaj koji će govoriti o digitalnoj sadašnjosti i virtuelnoj budućnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, te o ključnim izazovima s kojima se sektor suočava u rastućoj potrebi za tehnološkim napretkom u poljoprivredi.

AgriTech samit održava se u okviru projekta”EU4Business” koji finansira Evropska unija, a u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

AgriTech samit je ujedno i jedna od završnih aktivnosti projekta “EU4Business” koji je direktno podržao poljoprivrednike, mala gazdinstva i poduzetnike širom BiH kako bi iskoristili svoje potencijale i postigli bolju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima. Bespovratna sredstva Evropske unije iskorištena su za poboljšanje poslovnog okruženja, jačanje poduzetničkih inicijativa te razvoj lokalnog digitalnog poduzetništva u sektoru poljoprivrede.

AgriTech samit će biti prikazan na tri podijuma, te će se sastojati od interaktivnih diskusija koje će biti glavni dio programa, prezentacijskih IT rješenja u sektoru poljoprivrede, te će dodatno biti predstavljena i virtualna budućnost poljoprivedog sektora.

Samit će okupiti veliki broj stručnjaka iz ove oblasti, predstavnika akademske zajednice, te praktičara iz Evropske unije i svijeta, koji će prikazati kako tehnološka rješenja doprinose unapređenju poljoprivrednih praksi danas.  Oslanjajući se na primjere uspješnih regionalnih i globalnih inicijativa, AgriTech samit će pružiti platformu za učešće u diskusiji i umrežavanju koja se ne smije propustiti.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite putem sljedećeg  linka, dok više informacija možete saznati putem naše web stranice eu4business.ba.

Upoznajte govornike i cjelokupan program prvog AgriTech samita koji je dostupan na  eu4business.ba.

IZVOREU4Business
Prethodni članakPromocija knjige “Snaga žene” autorice Samre Šakanović Prgić 04.07. u Orašju
Naredni članakPoziv za učešće u radionici izrade društveno angažirane igre