Naslovnica Savjetnici Ada Vuk: Mojih 1000 dana

Ada Vuk: Mojih 1000 dana

Od prvog dana kada sam sjela da pokušam sa meditacijom (što uopšte nije lako) vidjela sam intenzivno kraljevsko plavu boju i nekako me ta boja prati od samog početka do danas.

Iako se bavim yogom duže vremena nisam od početka mogla odmah da meditiram i trebalo mi je dosta vremena da uopšte pokušam. Na tome sam iznimno zahvalna praksi Kundalini yoge i svima koji su bili na mom putu kako bih se povezala sa sobom.

Nakon posljednjeg modula škole za Kundalini yogu dobila sam jednu meditaciju kao svoju ličnu praksu. Krenula sam je prakticirati 11.oktobra 2019. i završavam je danas 11.oktobra 2022.

Mislila sam tada te godine kada sam je krenula raditi da mi se svijet srušio. Srce mi je bilo slomljeno i mislila sam da sam tada na nekom raskršću života. U suštini sam i bila. Pitanje je bilo da li da se okrenem sebi ili nastavim da svu svoju pažnju i dalje samo dajem drugima?

Odabrala sam sebe.

Danas osjetim duboko da sam donijela najispravniju odluku. Zahvalna sam i ponosna.

Danas se ponovo osjećam da tu istu odluku donosim sada puno svjesnija i sigurnija u sebe. Znajući svoju tamu i svoje svjetlo i u punom prihvatanju da sve što bude je za moje najveće dobro. Tako život kao i svjesnost je kao jedna vječita spirala koja se izvija i kreće. Penje se kao kobra kojoj svira vrsni dirigent simfonije svijeta i života.
Mi ćemo se na tom putu susresti sa istim odlukama, pobudit će nas isti trigeri, otvorit će nam se iste rane, ali je do nas koliko smo svoju svjest proširili da svaki put kada se susretnemo s tim imamo drugačiju percepciju. Do nas je kako ćemo (ne)reagovati.

Ja danas isto biram sebe.

Svaki dan sjednem sa sobom i otvorim prostor da se vidim. Kako sam taj dan, šta je u meni, šta osjećam, kako se osjeća moje tijelo, ko sam ja? Svaki dan i svaki dan je svoj i zaseban i nikada se ne ponovi isto.

To obećanje sebi je otvorilo prostor da spoznam Boga još dublje u svom biću. Da spoznam koliko sam se identifikovala sa nekim ulogama koje nisu više moje. To razotkrivanje nije jednostavno. To vrijeme sa sobom mi je donijelo potrebno strpljenje, povjerenje, snagu, jasnoću, milost i ljubav da danas kažem NE svemu što više ne služi mom rastu. E, to oslobađa, to daje lakoću i mir i ne bih ništa više ni poželjela. Samo da vidim Istinu, a ne ono što mislim da je istina.

Mojih 1000 dana mi je pokazalo da

•posvećenost donosi spokoj i mir
•posvećenost prema sebi donosi slobodu
•nijedan dan nije isti
•nekada nije lako, ali tada je potrebno više ljubavi prema sebi nego ikada
•iskušenja su da nam pokažu koliko smo zaista predani, koliko zaista vjerujemo u nešto (u sebe)
•mi smo odgovorni za sebe i sami mi
•ljubav koju tražiš van sebe pronađi u sebi
•mi pokazujemo drugima kako da nas vole kroz ljubav prema sebi
•moja riječ je moja zakletva i ne izgovaram ništa iza čega ne stojim svim svojim bićem
•obraćaj pažnju u kakvoj energiji riječi se kupaš
•komuniciraj iskreno i jasno sebe
•nikada ne odustaj od sebe da bi imao nekoga kraj sebe
•okruži se sa ljudima koji tvoj plamen duše štite i podupiru i domakni se od onih koji ga gase ili ga se plaše
•zahvalnost svaki dan, svaki trenutak svog života je jedino što ti daje istinsko obilje i blagostanje u život

Svašta bih još mogla napisati i vjerovatno ću još da pišem jer Ada od prije tri godine nije ista kao ova što danas piše ovaj tekst. Suština moja je ista, ali sam oljuštila neke slojeve sebe koji mi više ne služe. Na redu je još jedan i tako kroz spiralu života.

Zahvalna sam na ovom putovanju i na spoznajama. Zahvalna sam na ljudima koji su tu i koji više nisu. Onaj najbitniji je uz mene uvijek i u meni, a ostali su tu koliko su spremni da sebe iskreno VIDE.

Svaki kraj je ujedno i novi početak.

Dobro došla Ada u novi ciklus života. Radujem ti se.

Grlim vas dušom sve koji ste iščitali moje riječi.

IZVORAda Vuk - Flow with me
Prethodni članakStiže drugi Evona Innovation Hack: prijavi se i možda baš ti osvojiš nagradu u iznosu od 3000 KM!
Naredni članakPodrška marginaliziranim grupama žena u pokretanju i vođenju biznisa