Naslovnica Zdrav život Vege odluka 2024

Vege odluka 2024

Bliži nam se kraj 2023. godine. Da li je ova godina ispunila vaša očekivanja ili i vi još vučete loše navike poput nezdrave hrane?

Decembar je vrijeme donošenja famoznih novogodišnjih odluka. I ove godine će naša organizacija biti tu uz vas da vam pomogne u realizaciji odluke kada je u pitanju zdravija, suosjećajna i održiva ishrana, stoga vas ovim putem pozivamo da donesete svoju VegOdluku i da mjesec dana pokušate biti vegani, odnosno veganke.

VegOdluka je naš projekat koji je do sada realizovan tri godine, a dešava se tokom mjeseca januara. Ovaj plan uključuje prijedloge za tri obroka svaki dan, zajedno sa nutritivnim vrijednostima. Dakle, svaki dan tokom realizacije vaše VegOdluke, dobit ćete besplatan pristup receptima za cijeli dan, nutritivni sastav istih, kao i gdje kupiti namirnice potrebne za pravljenje datih jela. Sve što treba da uradite je da nabavite namirnice (a potrudili_e smo se da one budu pristupačne svima), te se bacite na pripremu preukusnih obroka.

Šta možete očekivati od ovog programa?

Ove godine vas čekaju sjajni recepti koje je pripremila Ena Tešić, veganka, magistrica nutricionizma i vlasnica Nutricionističkog savjetovališta „Veggae“.

Pored toga, očekuju vas mnogi korisni savjeti vezano za vegansku prehranu, kao zajednička online i uživo okupljanja da se družimo i kuhamo zajedno. 

Najaktivnijim učesnicima_cama iz drugih gradova će biti refundirani troškovi puta u Sarajevo na uživo okupljanja.

Pitate se kako se priključiti našem programu VegOdluka?

Sve što trebate uraditi je da popunite ovu FORMU, nakon čega ćete dobiti pristup svim receptima, te privatnoj Facebook grupi na kojoj nam možete postavljati bilo kakva pitanja vezano za recepte, a i podijeliti realizaciju istih s nama. Naša nutricionistkinja Ena će biti cijeli mjesec uz vas da vas mentoriše u grupi i odgovara na vaša pitanja.

Ukoliko ne budete odmah sigurni da želite realizovati svoju VegOdluku, od prvog decembra ćete imati pristup receptima od prva tri dana u januaru da ih isprobate bez prijavljivanja na istu. Recepti za prva tri dana će biti dostupni svima, kako biste dobili_e uvid u koncept ovog projekta.

Da li se prošlogodišnji_e učesnici_e mogu pridružiti novom ciklusu VegOdluke? Apsolutno!

Svaka promjena počinje čvrstom odlukom. Ovog januara donesite svoju VegOdluku, pridružite nam se i mjesec dana jedite isključivo vegansku, nutritivno izbalansiranu hranu.

Napominjemo da je ovaj plan za vas pripremila stručnjakinja po pitanju veganske ishrane i nutricionizma. Jela koja je za vas pripremila su bogata svim nutrijentima koji su potrebni jednom ljudskom organizmu, a vi dobijate taj plan ishrane potpuno BESPLATNO! Sigurni_e smo da se nećete pokajati! Na kraju krajeva, ništa vas i ne košta!

Prijaviti se možete do nedjelje 24.12.2023. do 23:59 h.

Osim toga, i ove godine nagrađujemo najvrednije učesnike i učesnice.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće, pišite na [email protected] ili društvene mreže od organizacije VivaBiH.

IZVORVivaBiH
Prethodni članakZlatan Hasibović: Budimo ponosni na sebe
Naredni članakRadionica: Predmenopauza i menopauza