Naslovnica Zdrav život 5 dobrobiti meditacije

5 dobrobiti meditacije

Tražite li jednostavan, ali moćan način da poboljšate svoje cjelokupno blagostanje?

Ukoliko do sada niste imali priliku uspostaviti redovitu meditacijsku praksu, možda je za vas došao pravi trenutak. Nije ni čudo da je ona s razlogom za većinu jedna od krunskih tehnika na putu osobnog rasta. Pa vrijeme je da postane i vaša!

Pred vama je 5 načina na koji svakodnevna praksa meditacije može utjecati na različite aspekte naših života:

1. Meditacija pomaže u smanjenju stresa i tjeskobe
Ukoliko su vam dani dinamični i puni zadataka, obaveza, interakcija s drugim li sl., meditacija je moćan alat za centriranje i smanjenje utjecaja stresa na naše tijelo. Može vam pomoći da se osjećate opuštenije i usredotočenije, čak i usred napornog dana.

2. Meditacija poboljšava mentalnu jasnoću
Znanstveno je dokazano da meditacija može djelovati na našu biokemiju tijela, balansirati hormonsku aktivnost i time pomoći u poboljšanju vašeg fokusa, pamćenja i kognitivnih funkcija.

3. Meditacija omogućuje bolji i kvalitetniji san
Ako se borite s nesanicom ili drugim problemima spavanja, meditacija je sjajan alat za promjenu frekvencija moždanih valova i smirenje. Može vam pomoći da utišate svoj um, olakšavajući vam da zaspite i spavate cijelu noć.

4. Meditacija povećava svijest o našim unutarnjim procesima
U slučaju da želite postati svjesniji svojih misli, osjećaja i emocija, meditacija definitivno pomaže da steknete dublje razumijevanje sebe. Time, može vam pomoći da donesete bolje odluke i živite ispunjenijim životom.

5. Meditacija otključava vrata našeg unutarnjeg potencijala
Jednom kada umirimo um, balansiramo stres i san te osvijestimo svoje misli i unutarnje procese, mi postajemo sposobniji opažati suptilnije energetske procese. Tada možemo pristupiti porukama našeg srca i pojmiti širinu smisla sveukupnog života.

Znamo da se započinjanje svakodnevne prakse meditacije ponekad može činiti izazovnim ili nedostižnim. I upravo zbog toga vas pozivamo da se pridružite tisućama srca koji su se već prijavili za ovaj besplatni izazov jer uz podršku zajednice i mentorstvo Deepaka Chopre, 21 dan će zasigurno biti jedno nezaboravno iskustvo!

Ako ste spremni za ovu avanturu, svoje besplatno mjesto možete osigurati ovdje.

IZVORdeepakchopracroatia.com
Prethodni članakLjetna pozornica i pet filmova pod zvijezdama, stiže nam Ilidža Open Air
Naredni članakKonkurs za usavršavanje na radu nezaposlenih majki sa djecom predškolskog uzrasta