Naslovnica Stroga pozitiva 3. Memorijalni turnir Arijan Stanišić-Arči

3. Memorijalni turnir Arijan Stanišić-Arči

“Pamtit ćemo tvoje ime dok god smo živi i svima pričati koliko si bio dobar dječak i u koliko si dobrog čovjeka mogao narasti. Nisi tu da nam to dokažeš, ali tvoja dobrota i tvoje prijateljstvo, zauvijek će se pamtiti i sjećat ćemo te se po najboljim i najljepšim stvarima, koje si uradio za svog života”, kažu prijatelji Arijana Stanišića Arčija, koji je 2018. godine izgubio život uslijed alergijskog šoka.

U znak sjećanja na Arijana, njegovi prijatelji već nekoliko godina organizuju Memorijalni turnir, koji nosi njegovo ime. Prošle godine nisu uspjeli, jer to nisu dozvoljavali epidemiološki uslovi, ali obećanje da neće biti zaboravljen Arčijevi prijatelji žele održati ove godine, organizacijom Trećeg Memorijala u malom nogometu, pod nazivom Arijan Stanišić Arči.

S obzirom na to da je Arijan bio dječak, koji je volio pomagati, njegovi prijatelji su odlučili da će sav prihod od Memorijalnog malonogometnog turnira uplatiti u fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba.

Malonogometni turnir u znak sjećanja na Arijana Stanišića igra se 8. januara u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a svi koji žele doći na turnir i gledati 12 ekipa, koje su se prijavile, imat će priliku i dati donaciju od 2 KM.

Prva utakmica Memorijala počinje u 9 sati ujutro, a prijatelji Arijana Stanišića Arčija, pozivaju sve one, koji žele da budu dio ovog humanitarnog turnira, da dođu u dvoranu Ramiz Salčin.

Ekipe koje će učestvovati u turniru su prijavljene, a pozivamo građane da podrže ovaj posebni turnir koji svjedoči o ljubavi i prijateljstvu.

Prethodni članakBesplatni kurs programiranja za maturante
Naredni članakAzra Kahfedžić: A koja je vaša pjesma?