Naslovnica Biznis kutak ASA BANKA OSTAJE DOSLJEDNA SVOJOJ MISIJI PODRŠKE BH. PRIVREDI I STANOVNIŠTVU

ASA BANKA OSTAJE DOSLJEDNA SVOJOJ MISIJI PODRŠKE BH. PRIVREDI I STANOVNIŠTVU

Do kraja godine neće podizati kamatne stope

Iako se trend rasta referentnih kamatnih stopa nastavlja i u okruženju je neminovan, posebno prateći EURIBOR, ASA Banka ostaje dosljedna svojoj misiji podrške bh. privredi i stanovništvu, te u skladu sa istom je donesena odluka da u ovoj Banci do kraja godine neće doći do podizanja kamatnih stopa za klijente.

“Mi kao domaća banka stojimo iza svojih izjava i mišljenja smo da svi moraju nositi dio tereta u ovom momentu. Ovo je još jedna snažna poruka domaćeg kapitala i efikasnog upravljanja likvidnošću i depozitima što predstavlja dodatnu sigurnost i stabilnost za bh. tržište. Trenutno, kako stoji pozicija likvidnosti i cijena na depozitima, još se sa tim korakom može sačekati što ćemo mi i uraditi,“ izjavio je Predsjednik Uprave ASA Banke, Samir Mustafić.

ASA Banka vodeća je domaća banka sa širokom mrežom poslovnica u cijeloj BiH, te je posljednjom akvizicijom dodatno učvrstila svoju tržišnu poziciju, kao sistemska banka sa domaćim kapitalom.

Odlukom o nepodizanju kamatnih stopa u ovom izazovnom periodu ASA Banka šalje poruku stabilnosti i posvećenosti očuvanju domaće ekonomije, te bh. privredi i stanovništvu nastavlja biti siguran oslonac i partner, štiteći kapital i interese svojih klijenata.

Prethodni članakUdruženje Pomozi.ba u subotu, 16. jula organizuje Humanitarni bazar
Naredni članakLjiljanine slastice bez grižnje savjesti