Naslovnica Stroga pozitiva 51. Takmičenje u pisanju pisama za mlade

51. Takmičenje u pisanju pisama za mlade

Počelo je 51. Takmičenje za najljepše pismo, čekaju vas vrijedne nagrade

Svjetski poštanski savez (UPU) i ove godine organizuje takmičenje u pisanju pisama za mlade ljude širom svijeta. Tema 51. po redu Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama, glasi:

“Napiši pismo uticajnoj osobi i objasni kako se boriti protiv klimatske krize”

Organizatori takmičenja za Bosnu i Hercegovinu su: „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Hrvatska pošta d.o.o. Mostar i Pošte Srpske a.d. Banja Luka. Osim pobjedničkog pisma, Stručni žiri će i ove godine izabrati još devet radova za nagrade, kao i najkreativnije pismo.
Pobjedničko pismo predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju za 2022. godinu. Za pobjednika i učenike, čija pisma uđu u najužu konkurenciju, osigurane su novčane i druge vrijedne nagrade poput mobilnih telefona Samsung Galaxy A12, Devia smart prijenosnih baterija i pokloni iznenađenja.
Izbor najljepšeg pisma održat će se u aprilu ove godine, a manifestacija dodjele nagrada u Mostaru u oktobru 2022. godine u povodu obilježavanja 9. oktobra, Svjetskog dana pošte. Pozivamo sve osnovne škole u BiH i osnovce da uzmu učešće u ovom značajnom takmičenju koje se godinama provodi u našoj državi, u organizaciji tri bh. javna poštanska operatera. U nastavku objavljujemo Propozicije takmičenja koje je propisao UPU, a koje svi učesnici trebaju ispoštovati:


51. Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade

PROPOZICIJE

1. Tema: Svjetski poštanski savez je za 51. Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade ljude odabrao temu:

„Napiši pismo uticajnoj osobi i objasni kako se boriti protiv klimatske krize”.

2. Učestvuju: mladi ljudi do 15 godina starosti.

3. Sadržaj pisma: originalni rad dužine od 500 do 1000 riječi.

4. Pismo mora sadržavati sve elemente pisma (mjesto i datum, adresa pošiljaoca i primaoca, početni i završni pozdrav, kao i odgovarajući potpis na kraju).

5. Uz obavezno rukopisom napisano pismo, potrebno je dostaviti i njegov elektronski prepis urađen na računaru ili pisaćoj mašini.

6. Uz pismo obavezno treba dostaviti i sljedeće podatke: ime i prezime učenika, datum rođenja, adresu stanovanja, broj riječi u pismu, ime i prezime nastavnika maternjeg jezika, naziv i adresu škole, brojeve telefona učenika, nastavnika maternjeg jezika i škole.

7. Datum zatvaranja takmičenja: 1. april 2022. godine

IZVORposta.ba
Prethodni članakFederalni zavod za zapošljavanje: Uskoro javni pozivi
Naredni članakForum omladinskih lidera 25.februara