Naslovnica Iz mog ugla Dragana Grbić-Hasibović: A ŠTA SUTRA?

Dragana Grbić-Hasibović: A ŠTA SUTRA?

Kada prođe „najluđa noć“ i kada utihne muzika, nestane ruske/francuske salate, kiflica, meze. Kada se vratiš u rutinu. Šta sutra?

Kada ste posljedni put dobili paketić? I onako ga, sa merakom otvorili? Niste odavno? Hajde da se pokušamo prisjetiti kako to izgleda? Dobiješ paketić. I jedva čekaš da ga raspakuješ i vidiš šta te sve FINO u njemu čeka. Ne razmišljaš o tome da će unutra biti neki slatkiš koji baš nikako ne voliš. Ako je bez igračke, ok malo se razočaraš ali IPAK imaš sve one slatkiše. Koje mimo svih pravila i procedura možeš pojesti. I ne misliš o tome da ti ostane za sutra. Jer paketić je danas. Sada. Ovdje.

Ne ide vam podsjećanje? Hajde, otiđite do prodavnice (ali molim vas nemojte biti oni što dolaze tik pred kraj radnog vremena) i kupite si paketić. Neka bude u kutiji – da ne znate šta je unutra. Dođite kući, smjestite se i uživajte u raspakivanju. Sada. Ovdje.

Prije par dana sam nakon puuuno godina dobila paketić, i obradovala se kao malo dijete. I shvatila sam nešto. Iako u ovoj godini početna cifra mojih godina počinje sa četiri, ne želim izgubiti djetinju radost i radoznalost. Ako svaki dan koji je pred nama u ovoj godini posmatramo kao paketić – to je 365 paketića. Savršenih, jedinstvenih. Nama darovanih. Svaki dan – paketić. Ne misli o onome što ti se možda neće svidjeti u njemu, nego zahvalnog srca prihvati sve što ti se daruje.

A sutra? Sutra za sutra. Novi paketić. Neka nam Nova godina oživi dar zahvalnosti koja je supermoć. Budimo zahvalni. Za svaki dan. Za svaki dah.

IZVORDragana Grbić-Hasibović
Prethodni članakAzra Kahfedžić: Okej je…
Naredni članakSavjetnici i Biona vas daruju!