Proljeće sa sobom donosi divno, zdravo povrće, a špinat je upravo ono što nam je potrebno.
Istraživanja su pokazala da ovo lisnato povrće smanjuje rizik od raka za čak 34 posto. Teško je precijeniti hranjivost i važnost špinata, a ovo povrće ima mnoštvo benefita za zdravlje čovjeka te bi trebao biti dio svakodnevne prehrane. Špinat je dobar je za održavanje linije, pomaže u borbi protiv raka, prirodni je antioksidant, snižava krvni pritisak, čuva vid, održava imunitet jakim te štiti kosti i sprječava nastanak osteporoze.
Često postavimo sebi pitanje “šta danas kuhati?”. Želimo nešto zdravije, jednostavne, novije i bez puno sastojaka u receptu. Ova štrudla od špinata je idealna za ručak ili večeru. Kada je probate svaki put ćete praviti.
SASTOJCI
Tijesto
400g brašna
250ml tople vode
50ml istopljenog maslaca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
7g germe
Fil:
400g špinata ili zelja
300g mladog sira
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike jogurta
Postupak pravljenja štrudle (kao i mnoge druge recepte) možete pronaći na linku: