Naslovnica Biznis kutak Forum malih i srednjih preduzeća

Forum malih i srednjih preduzeća

29. april 2021. se održava Forum malih i srednjih preduzeća u BIH

U martu 2021. navršava se godinu dana od proglašenja pandemije i uvođenja vanrednog stanja, koje je prošle godine uslovilo pad BDP-a BiH za oko pet posto, ali je pad prihoda u većini MSP bio daleko veći od toga, uprkos mjerama podrške Vlade BiH.

MSP Forum Sarajevo je jedini i najznačajniji biznis događaj godine u BiH namijenjen vlasnicima i menadžmentu malih i srednjih preduzeća (firme sa 10-250 zaposlenih) u realnom sektoru.

Konferencija će, u ONLINE formatu, u organizaciji regionalnog trgovačkog magazina InStore i marketinške agencije Altermedia, biti održana 29. aprila 2021.

Cilj MSP Foruma je da ukaže na značaj malih i srednjih preduzeća kao motora bez kojeg nema ubrzanog oporavka domaće ekonomije, da se razmjenom međusobnih iskustava olakša rješavanje problema u bitno izmjenjenim uslovima poslovanja.

Mala i srednja preduzeća su područje kojem se posvećuje nedovoljno pažnje u Bosni i Hercegovini, iako može biti značajan faktor ekonomskog rasta. Od ukupnog broja zaposlenih, mala i srednja preduzeća čine više od 90 posto poslovnih kompanija u BiH i zapošljavaju oko 64 posto.

​Program Foruma kao i obrasci za registraciju se nalaze na: MSP Forum

Prethodni članakZašto je selo super izbor u vrijeme pandemije COVID-19?
Naredni članakMARIJA FEKETE-SULLIVAN: Bajke nude formulu za ispunjen život