Naslovnica Stroga pozitiva 12. Dani BHAAAS u BiH od 24. do 27. juna u Mostaru

12. Dani BHAAAS u BiH od 24. do 27. juna u Mostaru

Mostar će od 24. do 27. juna 2021. godine biti centralno mjesto susreta svjetskih renomiranih naučnika, umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na “12. Danima BHAAAS u BiH”.

Tokom dana održaće se 30 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Predavaće oko 300 eminentnih predavača pred stotinama učesnika iz više od 20 zemlja. Ove godine, zbog pandemije korona virusa, organizatori su odlučili da se simpoziji prenose i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim naučnicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar.

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka je uputila i poseban poziv studentima, mladim istraživačima, da sudjeluju na ovom događaju. To će za studente biti jedinstvena prilika, da se upoznaju s najnovijim trendovima u nauci i tehnologiji te upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice. 

“Veoma sam sretna što će se ovaj veliki događaj najzad održati u mom rodnom Mostaru”, kaže predsjednica BHAAAS dr. Mahira Tanović i dodaje: Prošle godine smo morali odgoditi održavanje 12. Dana BHAAAS u BiH zbog pandemije korona virusa, ali sada su se stekli uslovi da možemo u smanjenom kapacitetu  realizovati za nas ovu značajnu konferenciju. BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj naučni skup, za koji mogu reći da spada u najveće stručne događaje u regiji. U 30 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka, učesnici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice. Također u sklopu Dana će se održati i svečana promocija Monografije BHAAAS-a čemu se posebno radujem”, kazala je Tanović.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u našu zemlju, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade u prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire.  Dani BHAAAS u BiH im pružaju priliku da svoje znanje i stručnost podjele sa kolegama i studentima u matičnoj zemlji. 

Prethodni članakPremijera predstave “Svi Marš na Ples”
Naredni članakAdnan Alikadić: S(š)por(t)