Naslovnica Preporučujemo 1.Međunarodna konferencija: „Položaj djece i mladih u sistemu javne brige“

1.Međunarodna konferencija: „Položaj djece i mladih u sistemu javne brige“

Udruženje za djecu i mlade u BiH organizuje konferenciju s ciljem podizanja svijesti javnosti i donosioca odluka o položaju djece i mladih koji su u sistemu javne brige

Udruženje za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini organizuje 1. Međunarodnu konferenciju o položaju djece i mladih u sistemu javne brige. Konferencija se realizuje 21. i 22. septembra online putem zoom aplikacije u periodu od 12:00 do 14:00h.

Cilj konferencije je da mladi iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije iznesu svoje viđenje života u dječijim domovima i hraniteljskim porodicama, te da se podigne svijest onih koji donose odluke o smještaju djece i mladih u određeni oblik brige. Na konferenciji će govoriti mladi ljudi koji su živjeli u dječijim domovima, SOS Dječijem selu, hraniteljskim porodicama, stručnjaci koji podržavaju djecu i mlade bez roditeljskog staranja kao i pojedinci koji vjeruju da cijeli sistem i građani mogu i moraju učiniti više.

U nastavku je dnevni red konferencije i ZOOM linkovi za pristup, a na ovom linku Facebook stranica događaja.

1.dan, 21. septembar 2021. 12:00 – 14:00h LINK ZA PRISTUP

2. dan, 22.septembar 2021. 12:00 – 14:00h LINK ZA PRISTUP

Osnovna svrha rada i postojanja Udruženja je pružanje direktne pomoći djeci i mladima iz dječijih domova, hraniteljskih porodica i socijalno-ugroženih porodicama. Udruženje nastoji da utiče na određene društvene segmente koji su važni za napredak društvene zajednice u BiH, a posebno na obrazovanje i jačanje kapaciteta djece i mladih. Iako su usluge Udruženja namijenjene djeci i mladima u cijeloj Bosni I Hercegovini, u svom radu se posebno fokusiraju na djecu i mlade iz marginaliziranih skupina, sa akcentom na djecu i mlade bez roditeljskog staranja, djecu i mlade koji dolaze iz hraniteljskih porodica i djecu i mlade iz porodica sa niskim socio-ekonomskim statusom.

Rad Udruženja možete pratiti putem njihove web stranice: Udruženje za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini

Prethodni članakAkta.ba i BH Telecom organizuju BESPLATAN Webinar “Business in Cloud 2021”
Naredni članakPomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji